Markedskommentar uke 11

Oslo Børs har også denne uken holdt seg relativt i ro rundt 800 poeng. I løpet av uken har det kommet flere store, politiske nyheter. Trump har skrevet under på innføringen av toll på import av stål og aluminium, men Canada og Mexico har inntil videre fått fritak. Frykten for en handelskrig har ikke preget børsene nevneverdig sist uke. Trump annonserte i forrige uke at han skal møte Kim Jong Un, noe børsene reagerte positivt på. Ellers i Europa har det tyske politiske partiet SPD stemt for å inngå koalisjon med CDU, noe som muligens beroliger markedene. Magne Østnor i DNB Markets sin morgenrapport forklarer den lave voalitetet med at «markedenes ignoranse skyldes nok at det er langt fra opplagt hva konsekvensene av alt dette blir til syvende og sist».

Denne uken har vi i STØH Kapital tatt en grundig gjennomgang av porteføljen vår. Vi ligger cirka midt på resultatlisten og vurderer forløpende hvilke grep vi skal foreta oss for å øke avkastningen. Som tidligere nevnt har vår strategi siden konkurransens oppstart vært å ha en portefølje bestående av relativt trygge lavbeta-aksjer. Denne strategien har fungert godt, men når konkurransen snart går mot en slutt vil vi søke etter mer risikable investeringer med en god risk/reward. Vi har derfor solgt oss helt ut av XXL og tar gevinst. XXL er et relativt stabilt selskap og vi ser ikke de helt store triggerne i ukene fremover. Både innsidesalg og oppsigelser fra nøkkelpersoner i selskapet er sjeldent godt nytt og vi velger å reallokere kapitalen.

I jakten på avkastning kommer vi ikke til å investere i aksjer med binære utfall hvor flaks og uflaks i stor grad ofte preger utfallet av investeringer. Nordnet-konkurransen er en relativt kort tidshorisont, noe som fører til en viss grad av risikable investeringer. Samtidig ønsker vi å tro mot vår strategi så langt det lar seg gjøre. Vi vil holde oss unna kortsiktig trading eller kortsiktig spekulasjon i aksjer med binære utfall, som potensielt kunne gitt oss høy avkastning. Denne typen investeringer vil samtidig medføre stor risiko og vi ønsker ikke å utsette oss for den type eksponering. Om vi vinner Nordnet-konkurransen ønsker vi at det skal være som følge av større andel ferdigheter enn flaks.

Vi har denne uke kjøpt seismikkselskapet Spectrum. Potensielle triggere for kursstigning vil være høyere oljepris, potensielle kontrakter og resultater fra lisensrunder. Styret uttalte i kvartalsrapporten for fjerde kvartal at utsiktene til etterspørselen etter seismikk virke å øke i 2018. Samtidig rapporterte oljeselskapene i Norges regionale nettverksundersøkelse økt produksjonsvekst de siste tre måneder. Vi tror etterspørselen etter seismikkundersøkelser som Spectrum leverer vil ta seg opp i månedene fremover som følge av økt investering innenfor oljesektoren i form alt leting og boring av nye brønner.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer