Gå til hovedinnhold

Månedsoppdatering Støh Kap

-Februar

Markedet har i det siste vist seg å være i god form og har hatt en jevn oppgang i måneden som har vært. Det skulle være store framskritt for markedet denne måneden, siden det var egentlig en frist for at Kina og USA skulle bli enige om en handelsavtale. Denne fristen har blitt utsatt og dermed venter vi spent for å se hvordan avtalene blir i mars. Ved at disse tariffene mellom Kina og USA faller bort kan det føre til store oppjusteringer av selskaper, dette har vi allerede begynt å legge merke til, men da i større grad.

B2Holding

Dette har vært en av våre syndebukk den siste måneden med et tap på ~11%. B2H la fram resultatrapport og visste fram lik resultat etter skatt som i samme periode i fjor. Inntektene og driftsresultatet økte. I overflaten burde ikke dette føre til noe reaksjon på kursen, men grunnet fallet er at dette er den fjerde kvartalsrapporten på rad hvor prosentandelen av usikre krav har økt. Det opplyses at styret foreslår et utbytte på 0,45 kr per aksje for 2018.

DNB setter ned kursmålet til 19, men likevel anbefaler kjøp.

BW Offshore Limited

Brent spot har siden nyttårsskiftet steget godt opp med ~20%. Trump la ut en tweet hvor kan sa sin mening om at oljeprisene begynte å bli for høye og kritiserte OPEC, dette førte til et fall i oljeprisen. Likevel valgte OPEC å fortsette med produksjonskuttene som fører til økt oljepris. Med en sånn bevegelse kan det se ut som markedet ikke lenger vil reagere så stort på Trump sine tweets. Dette kan virke noe problematisk hvis det medfører en gretten Trump mellom Kina og USA forhandlingene.

BW Offshore la fram skuffende kvartalstall. Det var nedgang på 47,2 millioner dollar til 10,3 millioner dollar i samme periode. Reaksjonene er noe forskjellig, TDN Direkt ventet et resultat på 40 millioner dollar, mens analysesjef Lunde i Carnegie var godt fornøyd med rapporten.

Elkem

Elkem har fortsatt å stige siden kvartalsrapporten og har steget med ~21% den siste måneden. Det viktigste er at Elkem har slått ned veggen som heter «24-25 kroner» og viser meget sterk veksttrend samt at det er positiv volumbalanse. Det er nytt motstand nå på ved 29-30 kroner, men hvis dette også kan bli brutt så er det stor potensiale her. Investtech mener også at ved reaksjoner så har Elkem støtte på forrige motstandspunktet 24-25 kroner.

NRC Group

NRC la fram et negativt regnskap, men dette var noe NRC Group sendte varsler om i slutten av januar. Grunnen bak det negative resultatet var hovedsakelig reorganisering av den svenske delen av selskapet. Siden rapporten ble gitt ut har NRC jobbet med å selge eiendeler som ikke lenger er behov for, konsensus er at disse skal gå for «noen hundre millioner» siden det er etterspørsel etter eiendelene i Europa. Disse salgene skal føre til nedbetaling av gjeld.

Et tilbakekjøpsprogram har blitt besluttet å iverksette, her skal NRC kjøpe tilbake egne aksjer på inntil 10 millioner kroner. Programmet slutter 6. mars. Dette er alltid et positivt tegn og disse aksjene skal brukes til incentivprogram for ansatte. I tillegg til dette inngikk også NRC Sverige en ny avtale med Svenske transportmyndigheter til 173 millioner kroner.

Subsea 7

Subsea 7 la nylig fram regnskapet sitt og slo forventningene, dette har ført til en stigning på ~6% siden resultatet ble lagt fram og ~9% totalt denne måneden. I tillegg til gode resultater fortsetter Subsea 7 å få tildelt kontrakter, en eksiterende kontrakt ble nylig forlenget med 5 år og 2,6 milliarder kroner. Det er også lagt inn bud på jobb i Qatar, men utfallet er fortsatt usikkert.

I tillegg skal det iverksettes et tilbakekjøpsprogram som skal gå over 2 år for 200 millioner dollar, dette viser meget sterk finansieringsevne og likviditet. Det forrige tilbakekjøpsprogrammet ble avsluttet litt over en uke før denne nyheten kom og det ble tilbakekjøpt aksjer for 1,59 milliarder kroner.

DNB har nå justert kursmålet til Subsea 7 til hold etter at forutsetningene nå har blitt innfridd (110).

Carnegie derimot oppjusterer kursmålet til 150 kroner fra tidligere 130 kroner.

Fearnley Securities oppjusterer kursmålet til 160 kroner fra tidligere 140 kroner.

Yara er den siste aksjen i porteføljen. Vi tror gjødelsprisene vil stramme seg til fremover, og anser derfor dette som en god og sikker aksje å ha i porteføljen.

Noe som blir spennende å følge med videre fremover er at vi begynner å nærme oss det punktet hvor investorene valgte å selge aksjene sine i fjor. Spørsmålet er om det kommer til å gjenta seg og at dette blir toppen av markedet eller at veksten fortsetter.

Vi har nå gått hele februar uten å gjøre én endring i vår portefølje.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer