Kun én av tre kvinner har «fuck you-money»

Kun én av tre kvinner har tilstrekkelig med sparepenger for å kunne forandre sin livssituasjon, for eksempel å si opp jobben eller forlate et forhold. Det er en urovekkende lav andel. Alle burde ha «fuck you-money» i bakhånd i tilfelle kriser.

Yougov har på oppdrag for Nordnet spurt 1000 nordmenn om de opplever å ha tilstrekkelig med egne sparepenger til å endre sin livssituasjon, for eksempel å si opp jobben eller forlate et forhold. 30 prosent av kvinnene svarer ja. Resten svarer nei eller vet ikke. Blant menn er det 36 prosent som svarer ja, altså en del høyere.

Å ha egne sparepenger som du har kontroll over handler rett og slett om å ha tilstrekkelig med penger til å kunne si «fuck you» til noe du ikke er fornøyd med. Det kan være at du har en jobb du ikke trives i, forlate et dårlig forhold eller flytte til en nytt sted.

Kvinner har i gjennomsnitt en svakere økonomi enn menn. Derfor kan «fuck you-money» være spesielt viktig for kvinner.

Det er fortsatt betydelige lønnsforskjeller mellom menn og kvinner, viser tall fra blant andre SSB. Dels skyldes dette at kvinner fortsatt er mer hjemme med barna og oftere jobber deltid, men også at kvinner oftere velger yrker med lavere lønn. Kvinner har følgelig også lavere formue enn menn i gjennomsnitt.

I verste fall kan en ujevn økonomi gjøre det vanskelig, eller til og med umulig, for den økonomisk svakere parten å forlate et forhold de ønsker ut av.

Privat sparing kan styrke både din sikkerhet, din økonomiske selvtillit og følelsen av frihet.

Alle kan spare litt. Det handler om å sette av en sum hver måned som passer din egen lommebok. Selv små månedlige beløp blir store med tiden. Alle burde ha «fuck you-money» i bakhånd.

PS: Det beste tidspunktet for å starte langsiktig sparing er nå – alltid. Start en månedlig spareavtale i fond i dag!

(Foto over: Nordnet Sverige. På bildet ser vi vår svenske spareøkonom Frida Bratt.)

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer