Investtech WebTV uke 4 2020

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

WebTV uke 4, 2020. $OSEBX #OCY

I ukens WebTV ser vi på S&P500, Oslo Børs, Stockholmsbörsen og Københavns Fondsbørs. Vi ser også på Ocean Yield, som er med blant ukens norske tradingidéer.

Arkiv WebTV >>

Morgenrapport 20. januar

Hovedindeksen sluttet svakt ned til 937 poeng på torsdag.

Hovedindeksen på Oslo Børs endte på 946,63 poeng fredag og satte dermed ny all-time high. Forrige all-time high ble satt i september 2018. Indeksen viser stigende trendkanaler på både kort, mellomlang og lang sikt. Motstanden ved 946 poeng er marginalt brutt og videre oppgang signaliseres.

Det ligger nå støtte på dagens nivå, ved gulvet i trendkanalen, samt ved 892 poeng.

Investtechs hausseindekser har steget godt den siste måneden og ligger på 74 poeng. Den langsiktige hausseindeksen ligger på 72 poeng etter en jevn oppgang helt siden august i fjor sommer. De høye verdiene viser at optimismen, spesielt hos de kortsiktige investorene, har vært økende, og at det nå er et stort flertall av optimistiske investorer på børsen. Samtidig er det rom for videre økning, da vi må over 90 poeng før hausseindeksene indikerer overoptimisme i markedet.

Det er meldt 37 signifikante handler fra innsiderne i de børsnoterte selskapene siste måned. Av disse var 26 kjøp, tilsvarende en kjøpsandel på 70 prosent. På årsbasis er 87 prosent kjøp. Det indikerer at mange av menneskene som kjenner selskapene og markedene aller best, har tro på en positiv kursutvikling framover.

De siste ti årene har Oslo Børs i januar i gjennomsnitt vært 0.2 prosent opp og februar 2.3 prosent opp. Også mars og april er positive måneder, så statistisk står vi nå foran en god periode på børsen. Variasjonene er imidlertid store fra år til år, så dette vektlegges lite i konklusjonen.

Konklusjon: Hovedindeksen er positiv på mellomlang sikt (1-6 måneder).

Skrevet av analytiker Asbjørn Taugbøl.

Ukens aksje: Ocean Yield

Ocean Yield viser en svak utvikling innenfor en fallende trendkanal på mellomlang sikt. Dette signaliserer økende pessimisme blant investorene og indikerer videre kursnedgang for Ocean Yield. Aksjen har støtte ved cirka 46.20 kroner og motstand ved cirka 51.30 kroner. Aksjen anses teknisk svakt negativ på mellomlang sikt.

Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS (“Investtech”) i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysen. Eventuell eksponering i henhold til signalene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors regning og risiko. Investtech er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som oppstår som en følge av bruk av Investtechs analyser. Opplysninger om eventuelle interessekonflikter vil alltid fremgå av analysen. Ytterligere informasjon om Investtechs analyser finnes på www.investtech.com/disclaimer.

Investtech
Investtech.comPartner
Analyseselskap

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer