Investtech WebTV uke 19 2020

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

WebTV uke 19, 2020. $OSEBX #ORKLA

I ukens WebTV ser vi på Oslo Børs, Stockholmsbörsen, Københavns Fondsbørs og S&P500. Vi ser også på Orkla, som er i den norske modellporteføljen.

Arkiv WebTV >>

Webinar 6. mai 2020

Investtech har gleden av å invitere til et lunsjwebinar med en introduksjon til analyseplattformen. Agenda for webinaret er å gi en generell innføring i analysetjenesten og vise hvordan en kan bruke systemet i dagens markedssituasjon. Webinaret holdes onsdag 6. mai kl. 12. Meld deg på her >>

Morgenrapport 4. mai

Hovedindeksen på Oslo Børs steg 0.4 prosent torsdag og endte på 775 poeng. April ga totalt sett en oppgang på hele 9.6 prosent. Indeksen er tilbake i en tilnærmet horisontal trend på mellomlang sikt. Volumet var høyere når kursen falt i mars enn det har vært under oppgangen som fulgte etterpå. Dette er et svakhetstegn. Et positivt tegn er at det er etablert en stigende trend på kort sikt. Det er langsiktig støtte ved 630-636 poeng, mens det er motstand ved cirka 820 og 856 poeng.

Aktiviteten hos innsiderne på Oslo Børs var svært høy i februar og mars. Vi forventer lavere aktivitet de kommende ukene, da mange selskaper skal presentere kvartalstall, og innsiderne er forhindret fra å handle. Mange av menneskene som kjenner selskapene aller best, brukte børsfallet i starten av koronaepidemien til å kjøpe seg opp. Siste måned gjorde direktører og styremedlemmer i de børsnoterte selskapene 47 kjøp og 9 salg, noe som gir en kjøpsandel på 84 prosent. Innsiderne gir dermed fortsatt et signal om at mange av selskapene på Oslo Børs er fundamentalt billige.

Hausseindeksen på Oslo Børs, som er et mål for andelen av investorene som er optimister, har nå steget til 64 poeng. Det viser at stemningen hos investorene på børsen har bedret seg kraftig de siste seks til syv ukene. Hausseindeksen indikerer nå at det en overvekt av optimister blant de kortsiktige investorene, og at det ikke lenger er noen panikk i markedet. Les mer om hausseindeksen her.

Konklusjon: Oslo Børs er nøytral på mellomlang sikt (1-6 måneder). Vi forventer store svingninger på kort sikt.

Merk: For langsiktige investorer, de som vil være i markedet to år eller mer, mener vi fortsatt at det er riktig å kjøpe. Basert på statistikk fra lignende situasjoner anses oppsiden i forhold til risiko god. Det anses som høy risiko å stå ute av markedet. Se vår rapport fra 19. mars om hvordan markedet tidligere har utviklet seg etter store fall og lave hausseverdier.

Skrevet av analytiker Asbjørn Taugbøl

Ukens aksje: Orkla

Orkla ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt. Stigende trender indikerer at bedriften er inne i en positiv utvikling og at kjøpsinteressen blant investorene er økende. Det er ingen motstand i kursdiagrammet og en videre oppgang indikeres. Ved reaksjoner tilbake har aksjen støtte ved cirka 89.00 kroner. Aksjen anses teknisk positiv på mellomlang sikt.

Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS (“Investtech”) i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysen. Eventuell eksponering i henhold til signalene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors regning og risiko. Investtech er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som oppstår som en følge av bruk av Investtechs analyser. Opplysninger om eventuelle interessekonflikter vil alltid fremgå av analysen. Ytterligere informasjon om Investtechs analyser finnes på www.investtech.com/disclaimer.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer