Gå til hovedinnhold

Ingen røyk uten ild!

På tampen av uken ønsker jeg å dele noen tanker rundt markedet og enkeltaksjer, samt et par lyttetips for helgen.

Ingen røyk uten ild er et gammelt ordtak. De eneste som argumenterer mot denne kjennsgjerningen er de som ofte nekter å innse realitetene og krysser fingrene for at det NÅ skal “være annerledes”.

I aksjemarkedet får man ofte gode varseltegn på at det er problemer, selv om det ikke er like lett å akseptere det eller forstå det ved første øyekast. Det fine er at det ofte kommer en lang rekke negative signaler over tid, og da kan du bare skylde på deg selv hvis du har oversett tre klare tegn til at du bør selge.

Husker du biometrisektoren? Det gjør jeg. Selskapene som skulle revolusjonere sikkerhet og identifisering, helt til kontraktene uteble, prisen falt som en sten og kapitalbehovet økte raskt når hardwaren skulle gå i produksjon. Innsidere solgte, resultatvarslene og emisjonene fulgte. Dette foregikk over en tolv måneders periode.

I Norwegian var endeliktstegnet at selskapet ikke ble solgt før jul. Da begynte snøballen å rulle for alvor. Det har kommet signaler om hva som har foregått i styret, om finanseringsplanene, om problemer med MAX flyene og nå store nedgraderinger. Jeg sier ikke at Norwegian ikke kan reise seg, men poenget mitt er alle signalene vi fikk på veien om at her var det store problemer.

ThinFilm er ned 89% de siste tolv månedene. Kjente investorer er short aksjen, FIRST fondene selger seg ut, CEO slutter, endringer i styret og resultatene er diametralt motsatt av kapitalbehovet.

På seks måneder har Element falt fra 40 kroner til 4,11 kroner i dag. Underveis har de utsatt tokensalg, kranglet med hovedinvestorene sine i media, CEO har sluttet der også, i tillegg til at avisene har skrett opp og ned om “dødsspiral” lån fra Blue Ocean.

Alle børsnoterte selskaper er pliktige til å melde nyheter og utvikling som kan ha betydning for aksjekursen. Les børsmeldinger og lukt etter røyken.

Nye podcaster det er verdt å følge:

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer