Industri, bank og verft – Endringer etter semesterets siste allmøte

Philly Shipyard ut, Yara og Pareto Bank inn

Det går mot eksamensperiode og Verdi har hatt sitt siste planlagte møte for i år. Meldinger om vaksiner fra ulike deler av verden og kaos i Det hvite hus har preget uken som var og vi har gjort flere endringer i vår portefølje. Philly Shipyard (PHLY) ble opprinnelig tatt inn som et bet på at finansiell stimulus og et ønske fra Trump om å vise investeringsvilje i forsvar, skulle føre til tidlig opsjonsutøvelse på tre national security multi-mission fartøy til MARAD. Med en vaksine på trappene og Trump på vei ut, tar vi ut aksjen i bytte mot Yara (YAR).

YARA (YAR), et av Norges eldste og mest suksessrike industrieventyr, ser vi som en god verdiinvestering i de volatile tidene vi er inne i. Kunstgjødselindustrien har vært inne i en nedgangssykel etter en kombinasjon av høye gasspriser og tilførsel av store volumer i markedet. Vi ser oppside i prisene på kunstgjødsel de neste årene ettersom ny tilførsel av volumer er begrenset. Yara er godt posisjonert for dit kunstgjødselindustrien er på vei. Etter salg av eierskap i QAFCO til $1b har Yara en komfortabel kapitalstruktur og vedtatt både tilbakekjøpsprogram og ekstraordinært utbytte.

Selskapet har de siste årene investert for å øke produksjonsvolumene, men skal fremover fokusere på leveranse av mer premium produkter, høyere utnyttelsesgrad på produksjonsanleggene og kostnadsbesparelser. Med teknologi og produkter i hele landbrukets verdikjede, er Yara undervurdert i forhold til mange konkurrenter. Yara tas også inn i Veldedighetsfondet.

Pareto Bank (PARB) er et selskap som leverer gode resultater år etter år og som entret begge våre porteføljer forrige uke. De har levert en CAGR over de fire siste årene på 9.9% på bunnlinjen. Selskapet er priset til samme pris som de hadde for fire år siden, selv om selskapet har 50% høyere profitt. Aksjen har etter vår mening en attraktiv prising på multipler med en P/B på 0.77, noe som er lavt selv for en bank, i tillegg til en lav P/E på 6.4.

Samtidig ønsker selskapet å være et utbytteselskap og guider med en utbyttepolitikk på minimum 25% av resultatet. Leverer de på dette er de på bakgrunn av en Gordon Growth Model priset under fair value. Selskapet har en god soliditet og er godt innenfor sine kjernekapitalkrav (CET1), samtidig som de gjennom koronaperioden klart å holde 94% av sine finansielle instrumenter i Stage 1 ihht. IFRS.

Pareto Bank ser ut til å være lavt priset basert på tradisjonelle prisingsmodeller, og vi mener en mulig reprising av selskapet kan finne sted når økonomien tar seg opp.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer