Gå til hovedinnhold

Hva gjør jeg i forbindelse med oppkjøpet i Kahoot?

Oppdatert 17. november 2023:
Kangaroo BidCo AS har kommet med et tilbud til aksjonærene i KAHOOT AS om å selge sine aksjer for 35 NOK per aksje. Nordnet har mange kunder som sitter med aksjer i Kahoot og som lurer på hvordan de skal forholde seg til det som nå skjer. Vi har her laget et innlegg med nyttig informasjon for deg som Kahoot-aksjonær.

Les børsmelding fra 15. november her

Informasjon til deg som aksjonær i Kahoot

  • Du kan akseptere tilbudet frem til og med 14-12-2023 (13-12-2023 dersom du svarer via Investeringskonto/IPA fra nordnet.no). Aksjer kjøpt etter 24-08-23 kan ikke svares på i dette tilbudet.
  • Dersom du ikke svarer på tilbudet vil aksjene bli værende på din konto.
  • For deg som eier aksjene på en Aksje- og fondskonto, Aksjesparekonto eller IPS må oppkjøpet godkjennes via tilrettelegger. Akseptblankett finner du på https://danskebank.no/Kahoot
  • Akseptblanketten fylles ut og returneres til adressen eller epost-adressen som er oppgitt på første side.
  • Har du aksjer på en Investeringskonto eller IPA må tilbudet svares på under «Mine sider» – «Selskapshendelser og børsnoteringer» når du er innlogget på Nordnet.no.
  • Den 28-09-2023 ble det børsmeldt at budgiver frafaller vilkår om minste akseptgrad på 90% av aksjene i Kahoot

Les fullstendige vilkår her

Dette skjer hvis du svarer på tilbudet

Dersom du svarer ja på tilbudet vil aksjene dine evt. byttes mot akseptaksjer (ACC) i slutten av desember. Akseptaksjene vil stå på kontoen din frem til kompensasjonen på 35 NOK utbetales.

Dette kan skje hvis du ikke svarer på tilbudet

Som aksjonær står du står fritt til å akseptere et tilbud om oppkjøp av dine aksjer. Hvis du ikke svarer på oppkjøpstilbudet vil dette regnes som at du ikke vil selge aksjene dine. Aksjene vil da bli værende på din konto.

Det er viktig å huske på at du kan risikere å bli tvangsinnløst.

En tvangsinnløsning skjer når en aksjonær eier mer enn 90 prosent av aksjene i selskapet. Ved tvangsinnløsning vil du få utbetalt samme beløp per aksje som du ville gjort dersom du aksepterte tilbudet. I dette tilfellet 35 NOK per aksje.

Merk at dette kun er en oppsummering av tilbudet, ment som veiledning. Vi anbefaler å lese tilbudets fullstendige vilkår, som du finner øverst i denne artikkelen. Ta kontakt med kundeservice eller direkte med tilrettelegger (Danske Bank) dersom du har ytterligere spørsmål.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
4 Kommentarer
nyeste
eldste mest stemmer
Se alle kommentarer
Anders
Anders
23.11.2023 11:40

Hei!

“Unoterte aksjer og derivater kan nemlig ikke eies på en aksjesparekonto eller investeringskonto, men må eies på en Aksje- og fondskonto” (ref. https://www.nordnet.no/blogg/nar-bor-du-opprette-et-investeringsselskap). Jeg eier nå litt aksjer i Kahoot og jeg har i utgangspunktet ikke tenkt å selge. Men, jeg eier disse på en investeringskonto – hva skjer med disse aksjene hvis Kahoot ender opp med å bli avnotert uten at budgiver klarer å tvangsinnløse resterende aksonærer?

Inge Amundsen
Inge Amundsen
21.08.2023 18:04

Vil Kongaro etter oppkjøpet eie met enn 90% av selskapet?

Henrik Hatlevik
Henrik Hatlevik
Svar på  Inge Amundsen
30.08.2023 09:16

Tilbyderen eier nå ref. følgende børsmelding 58,95% av aksjekapitalen og stemmene i selskapet: https://newsweb.oslobors.no/message/598064

Svarfristen er utvidet til 8. september: https://newsweb.oslobors.no/message/598025

Øyvind
Øyvind
01.08.2023 18:41

Dette er (etter min mening) et bud vi småaksjonærer ikke kan ta seriøst. Det er et latterlig skambud og vil være et ran hvis oppkjøper lykkes. Kronekursen gjør budet desto mer latterlig. Muligheten for fremtidig verdiskapning i selskapet er vesentlig mer verdt enn 35 kr pr. aksje. Det er jo en grunn til at oppkjøper prøver seg nå, når både aksjen og kronekursen har fått juling. En dag kommer renten ned igjen, og vekstcase som Kahoot får høyere nåverdi.
Sitt stille og se hva som skjer!

Litt mer info:
https://e24.no/shared/boers-og-finans/i/xgpvmB/det-er-vanskelig-aa-ikke-forstaa-motstanden-mot-kahoot-budet?pwsig2=ec01cd2789af306cffc1bb75f905b57d8aa0ea94210210fa315c68231e505b9a_1691512318_w5h5dmluZA==