Gamingtrenden som lokker investorene

Det ble nylig kjent at det kinesiske gigantselskapet Tencent har kjøpt opp 29 % av det norske spillselskapet Funcom. Funcom-aksjen har det siste året vært under mye press, men gikk 20 % på meldingen. Tencent har lenge fokusert på online gaming, og har eierinteresser i noen av verdens mest populære spill, som for eksempel League of Legends (Riot Games), Fortnite (Epic) og Clash of Clans (Supercell). Gamingselskaper tiltrekker seg ikke bare kinesiske giganter, Nordnets kunder har også fått opp øynene for sektoren de seneste årene. Vi har sett nærmere på bransjens utvikling og hvilke selskaper våre kunder har tro på.

Utviklingen av gaming og e-sport har vist en tilnærmet eksponentiell vekst de siste årene. Det er ikke mer enn noen tiår siden bransjen fortsatt var i startfasen, men veldig mye har skjedd siden da. For tiden er det mobilspill som vokser raskest, og i fjor genererte spillindustrien inntekter på 135 milliarder dollar. Mobilspill står for ca. halvparten av dette, og PC og konsollspill for majoriteten av det resterende. Det er ikke noe som tyder på at utviklingen skal bremse, og visse estimater tyder på at industrien vil omsette for over 180 milliarder dollar innen 2021.

Gamingselskapene med flest eiere hos oss

Funcom er et av de mest populære selskapene blant våre kunder. Selskapet har hovedkontor i Oslo, og jobber med utvikling og utgivelse av primært online spill på PC og konsoll. Noen av Funcoms mest kjente titler er «Conan Exiles», «The Secret World» og «Anarchy Online». Selv om kursen har falt rundt 20 % det siste året, har de fleste kundene hos oss beholdt aksjen.

Embracer Group (tidligere THQ Nordic) er et svensk selskap som kjøper, utvikler og utgir PC- og konsollspill globalt. Mye av suksessen til Embracer skyldes at de har vært dyktige til å kjøpe spilltitler og varemerker med ubenyttet potensial, for så å utvikle disse. Takket være en stabil finansiell utvikling, har både aksjekursen og antallet eiere fått seg et solid løft de siste årene. Sammenlignet med for et år siden, har antallet eiere hos Nordnet økt 10 %, og det har doblet seg de siste tre årene.

Remedy Entertainment er et finsk selskap som står bak actionspillet «Max Payne». Spillet, som også har blitt filmatisert, har vært en stor suksess for selskapet. Børsnoteringen i 2017 innebar en litt endret strategi, og de har satset mer på å diversifisere porteføljen siden da. Dette innebar et fokus på utvikling av nye titler. På børsen har selskapet blitt tatt vel imot, og handles i dag til rett i underkant av 10 Euro, langt over introduksjonskursen på 5,65 Euro. Nordnets kunder liker også aksjen, og antallet eiere har økt med 19 prosent det siste året.

Paradox Interactive er også et veldig populært selskap blant våre kunder. Selskapet har historisk fokusert på utvikling av strategispill, og har en trofast spillerbase. Eksempler på spilltitler inkluderer «Cities: Skylines», der man tar rollen som byutvikler, samt «Hearts of Iron», et strategispill som utspiller seg under andre verdenskrig. Selskapet er fortsatt en favoritt blant våre kunder, men har 6 % færre eiere hos oss sammenlignet med for et år siden.

Activision Blizzard er en av gamingbransjens giganter, og ble til i 2008 da Activision og Vivendi Games ble slått sammen. Selskapet, som inngår i S&P 500, står bak titler som «World of Warcraft», «Call of Duty» og «Guitar Hero», for å nevne noen. Selv om kursen til selskapet har gått ned over 35 % det siste året, virker det som våre kunder er sterk i troen på selskapet. Activision Blizzard har 41 % flere eiere hos oss, sammenlignet med for et år siden.

Gamingselskapene med størst nettokjøp siste år

AksjeEndring i antall eiere hos Nordnet (1 år)Kursutvikling (1 år)Handle
Activision Blizzard+41 %-30,4 %Kjøp/selg
Remedy Entertainment+19 %+26,4 %Kjøp/selg
Electronic Arts+18 %-17,8 %Kjøp/selg
Embracer Group+11 %+23,0 %Kjøp/selg

Gamingselskapene med lavest nettokjøp siste år

Aksje Endring i antall eiere hos Nordnet (1 år) Utvikling (1 år) Handle
Paradox interactive-6 %-3,1 %Kjøp/selg
Gaming Corps-4 %+61,3 %Kjøp/selg
Funcom-2 %-19,5 %Kjøp/selg
Stillfront+1 %+41,6 %Kjøp/selg

Hva tror du om gamingtrenden? …og investerer du i gaming eller e-sport? Kommenter gjerne nedenfor.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer