Gå til hovedinnhold

Forstå høyrentemarkedet

Onsdag 13. mars hadde vi et frokost-seminar på Nordnets kontorer med noen av våre Private Banking-kunder. Et av målene var å hjelpe kundene til å bedre forstå høyrentemarkedet.

I videoen under gir Henrik Høyerholt fra Alfred Berg Høyrente en gjennomgang av det nordiske høyrentemarkedet, med fokus på hvordan det har utviklet seg de siste 20 årene. Henrik gir svar på spørsmål som:

  • Hva er en høyrenteobligasjon?
  • Hva får du når du investerer i høyrenteobligasjoner?
  • Hvilken risiko har du som investor, og hvordan kan du bruke høyrente som en byggekloss i porteføljen din?

I tillegg til dette prater Henrik også om veien investorene gikk fra å ha begrensede muligheter i et særegent, norsk marked med høyt innslag av olje- og offshore, til å bli en del av et modent, diversifisert og nordisk marked med større grad av forutsigbarhet. Foredraget peker på likheter og forskjeller med å investere i aksjemarkedet. Norwegian trekkes frem som et eksempel på en god investeringsmulighet i høyrentemarkedet, og hvordan en forvalter i markedet tenker.

Vi håper dette gir deg et godt grunnlag for å bedre forstå høyrentemarkedet!

Her kan du også lese om de mest kjøpte aksjene og fondene blant PB-kundene i februar.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer