Gå til hovedinnhold

FIRST-podden #4 – AI-gründeren Øyvind Grotmol snakker om Chat-GPT og kunstig intelligens

Øyvind Grotmol har siden tidlig 2000-tallet hatt en eventyrlig karriere innen teknologibransjen som gründer, leder, investor, ingeniør og styremedlem i Norge og utlandet. Siden 2013 har han jobbet i økende grad med kunstig intelligens med blant annet helse- og finansløsninger.

Chat-GPT har gitt oss alle et innblikk i hva kunstig intelligens kan gjøre! Hvorfor ser AI-markedet ut til å eksplodere nå – og ikke for fem år siden eller om fem år? Hvilke «byggeklosser» måtte på plass for å muliggjøre dagens kraftfulle løsninger? Kan kunstig intelligens virkelig løse mange av de utfordringene som vi trenger løsninger på, som for eksempel kreftbehandlinger, utvikling av fusjonsenergi eller klimaløsninger? Og kan virkelig kunstig intelligens utslette menneskeheten?

Lytt på den ekstra lange utgaven av FIRST-Podden der Øyving Grotmol kommer med sine betraktninger!

Lytt til denne episoden av FIRST-Podden på Spotify.

FIRST Impact investerer i selskaper som leverer løsninger til mange av de utfordringene verden står overfor i dag; avkarboniseringen av samfunnet, innovative helsetjenester, kunstig intelligens og 5G.

Selskapene FIRST Impact investerer i kjennetegnes ved at de over tid leverer solid avkastning på egenkapitalen, har robuste balanser og betydelig vekstpotensiale.

Vil du vite mer om bærekraftfond, kan du lese mer om FIRST Impact her.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer