Endret utvalg i Hovedindeksen

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.
Oslo Børs

Fire nye aksjer kommer inn i Hovedindeksen, mens én aksje går ut.

Oslo Børs har revidert utvalget i Hovedindeksen (OSEBX). Revisjonen innebærer at antall aksjer i indeksen vil være 68 aksjer.

Fra 1. juni 2019 inkluderes fire nye selskaper i indeksen:

Thin Film Electronics går ut av indeksen.

Se hele indeksutvalget med vekting her: https://newsweb.oslobors.no/message/476433

Hovedindeksen skal være en investerbar indeks som inneholder et representativt utvalg av alle aksjene som er noterte på Oslo Børs. At indeksen skal være investerbar betyr blant annet at aksjene som inkluderes i indeksen til enhver tid skal være relativt enkle å kjøpe og selge i markedet.

Hovedindeksen ble introdusert på Oslo Børs i 2001, og erstattet da Totalindeksen. I Hovedindeksens levetid har antall aksjer som har vært inkludert i indeksen variert mellom 52 og 81. Neste revisjon av hovedindeksens utvalg gjøres i november 2019, med effekt fra 1. desember 2019.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer