Gå til hovedinnhold

En av fire vil ha Facebook-aksjen

Verdens største sosiale nettverk blir ”allemannseie” når Facebook børsnoteres i dag. Interessen i forkant har vært større enn for noen annen børsnotering og den kan medføre en dobling av antall aksjeeiere i Norge, viser en undersøkelse Nordnet har gjort. 

I undersøkelsen svarer 84 prosent av befolkningen mellom 18 og 70 år at de har en Facebook konto og det er naturlig nok den yngre delen av befolkningen som er overrepresentert.

Facebook er et medium de aller fleste av oss har et forhold til. Enten bruker man kontoen sin aktivt, eller så tar mange avstand fra det, men de aller fleste har på et eller annet tidspunkt uansett opprettet en konto. Mye av kommunikasjonen som tidligere gikk via sms og e-post går i dag via Facebook. Derfor har også interessen for denne børsnoteringen tatt helt av.

Hele en av fire svarer at de kan tenke seg å kjøpe Facebook-aksjen når den nå blir tilgjengelig på børs. De mest interesserte er de mellom 18-23 år, der fire av ti svarer at de ønsker å kjøpe aksjen.

Det er et overraskende høyt antall som kan tenke seg å kjøpe Facebook-aksjen. Nordmenn er generelt svært tilbakeholdne med å kjøpe aksjer og kun 13 prosent av befolkningen eier aksjer i dag. Nå ser det imidlertid ut til at mange vil gjøre sin første handel og kanskje kan denne børsnoteringen bidra til at nordmenn får mer interesse for aksjehandel generelt, noe som ville være en positiv utvikling.

Prisen på Facebook-aksjen er av mange eksperter vurdert som alt for høy og det er derfor knyttet stor spenning til hvordan aksjen vil gjøre det på første handelsdag når Nasdaq åpner i dag halv fire norsk tid. Nå endte prisen per aksje på 38 dollar i børsintroduksjonen og det er tre dollar høyere enn maksprisen som var indikert på forhånd. Av de ti siste børsnoteringer av sosiale medie-selskaper er det bare tre av ti (LinkedIn, Zillow og Jive) som har endt første handelsdag i pluss. Første handelsdag har gjennomsnittlig gitt en nedgang på 18 prosent for denne typen selskaper.

Selv om mange nordmenn ønsker å kjøpe Facebook-aksjen, håper jeg de vil se an utviklingen litt før man bestemmer seg for å kjøpe. Historikken til denne typen aksjer viser at det kan lønne seg å vente noen uker eller måneder før man kjøper. Vi skal i alle tilfeller ta inn over oss at dette er en aksje forbundet med høy risiko.

Mvh

Sissel

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer