De beste tipsene for børsåret 2020

2019 har vært et interessant børsår hvor blant annet Trump, handelskrigen og Brexit har fått mye fokus. Hva 2020 vil bringe, er det få som har svaret på. Vi tar en nærmere titt på noen av de grunnleggende rådene man som investor burde kjenne til.

Media tapetseres med økonomer, forvaltere og finanseksperter som deler sine meninger om børsåret, og forteller hvor man bør plassere sparepengene sine det kommende året. Det beste rådet derimot får du her, helt gratis. Nemlig å legge mindre vekt på råd fra ekspertene, og heller fokusere på prinsippene og prosessene som gjør deg til en mer kunnskapsrik sparer og investor.

De gamle kjerringrådene henger fortsatt høyt og uansett så gjør du lurt å ha disse tipsene under i bakhodet.

1. Ikke legg alle eggene i en kurv

Spre risikoen i porteføljen din ved å ikke investere alt i et selskap eller en bransje. Det enkleste er å bygge en solid grunnmur i porteføljen bestående av aksjefond, så kan du krydre med investeringer i enkeltaksjer.

2. Gjør egne vurderinger og tro på deg selv

Ha tillit til deg selv og ta aktive investeringsvalg. Ikke hør for mye på alle andre. Gjør dine egne analyser, ha en egen formening om hva du tror om fremtiden, og tørr å ta egne valg.

3. Søk kunnskap. Feil fort og lær

Gjør gjerne feil, men lær av dem. Ingen klarer å håndtere aksjemarkedet uten å gjøre feil. Ikke bli forelsket i en aksje, kutt og minimer tapene ved å bruke stop loss aktivt. Den enkleste måten å skape en vinnerportefølje er å kvitte seg med taperne og ta vare på vinnerne.

4. Forstå og tro på selskapene du investerer i

Sørg for at du skjønner selskapene du investerer i. Forstå produktene de leverer til markedet, hvordan de tjener penger, og hvordan de skal vokse i fremtiden. Som aksjonærer eier du en liten del av selskapet og da må du tro på ledelsen og strategien de følger. Det er tross alt dette du har investert i, og pengene dine brukes til.

5. Ha en plan og følg den

Alt starter med en plan. Hva ønsker du å oppnå, hvordan vil du oppnå det og hvor stor risiko er du komfortabel med å ta? Når planen er på plass følg den. Ikke la skumle overskrifter, kortsiktige sivninger og støy påvirke investeringene dine. Husk at historien har bevist at de beste kjøpene gjør du når overskriftene i media er preget av mye negativitet.

Sparing og investeringer er akkurat så enkelt eller komplisert som du gjør det til. Gjør det enkelt å kjøp et globalt indeksfond, eller gjør jobben selv ved å sette sammen en egen portefølje med aksjer. Og det ene utelukker selvfølgelig ikke det andre. Det viktigste er allikevel å fokusere på egen kunnskap, bygge erfaring og kontinuerlig læring. Oppsøk informasjon og kunnskap, og noen tips i den forbindelse er nordnetbloggen, podcasten #pengepodden og investeringsnettverket Shareville.

Lykke til med investeringene dine i 2020!

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer