Gå til hovedinnhold

Derfor flyttet jeg pensjonen min til Nordnet

Carl Henrik Bjurstrøm (45) gleder seg over å kunne forvalte pensjonen sin selv. Han har nylig flyttet innskuddspensjonen sin til Nordnet, der han allerede har resten av sine investeringer.

– Der jeg hadde innskuddpensjonen min kunne jeg kun velge mellom tre spareprofiler med ulike aksjeandeler. Det syntes jeg var for dårlig. Jeg var heller ikke imponert over avkastningen i spareprofilen min. Jeg liker å velge fond selv, og det var derfor naturlig å flytte innskuddspensjonen min til Nordnet, som har mange hundre fond å velge mellom, forteller Carl Henrik Bjurstrøm, eller Calle, som han blir kalt av venner.

Calle har hatt et aktivt forhold til sine sparepenger siden han kjøpte sine første andeler i Skagenfondene i studietiden for over 20 år siden. Han har vært Nordnet-kunde i mange år, og flyttet sine pensjonskapitalbevis til Nordnet i høst.

45-åringen bor på Nordstrand i Oslo og er advokat.

Calle omtaler seg selv som en ”aktiv hobbyinvestor”, som bruker mye tid på å følge med på porteføljen og finne gode fond.

– Jeg har hatt meget god avkastning på min fondsportefølje de siste årene. Jeg har slått Verdensindeksen, og ikke minst pensjonsprofilen jeg har i min innskuddspensjon, med god margin, forteller han.

Liker bransjefond og indeksfond

2020 var et godt år for Calle, men 2021 har så langt vært noe svakere. Det skyldes at han i fjor tjente godt på bransjefond og ETFer rettet mot teknologi, fornybar energi og bioteknologi. I 2021 har denne porteføljen så langt gjort det svakere enn verdensindeksen. I vår solgte han derfor mesteparten av disse bransjefondene og kjøpte Nordnets indeksfond – samtidig som han økte investeringen i et el-bil-fond, som hadde gått bra i hele perioden. Calle kjører selv el-bil og har stor tro på at dette området vil vokse i tiden fremover.

– Jeg vet at det er vanskelig å slå verdensindeksen på lang sikt, men jeg har klart det de siste årene.

Calle forsøker seg også på enkeltaksjer innimellom.

– Jeg kjøpte Kahoot da aksjen var svært lavt priset, men valgte å selge meg ut for å sikre gevinst. Jeg investerte også i et instrument som følger Bitcoin-prisen – også her solgte jeg meg ut da Bitcoin føk i været. Bedre med en fugl i hånden enn ti på taket, sier han.

Han har ingen planer om å trappe ned aksjeandelen til fordel for renter i pensjonssparingen sin.

– Jeg er selvsagt opptatt av å ikke ta for stor risiko med pensjonspengene mine, men jeg vil jo at de skal vokse. Og da er aksjefond tingen på lang sikt, og jeg vet jeg tåler svingningene underveis. Så bruker jeg litt tid på å følge med at jeg ikke er investert i feil bransje eller at fondet mitt taper mot indeksen over tid, forklarer han.

Vet flytting av innskuddspensjonen må Calle selv betale forvaltningsgebyret hos Nordnet, men arbeidsgiver må betale Calle en standard kompensasjon som tilsvarer forvaltningsgebyret i standard forvaltningsprofil hos dagens leverandør.

– Jeg er egentlig ikke så opptatt av om det blir litt dyrere eller litt billigere forvaltning. Det som opptar meg er fondsutvalget og hvilken avkastning jeg ender opp med, sier han.

Leser finansnyheter og hører på podcaster

Calle bruker en del tid på å følge med på finansnyheter, og leser blant annet Finansavisen, DN.no og E24 hver dag.

– Jeg lytter også til flere podcaster om aksjer og sparing. Jeg føler jeg blir litt klokere for hver podcast jeg hører på, avslutter hobbyinvestoren.

Mer om pensjonskonto hos Nordnet.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
10 Kommentarer
nyeste
eldste mest stemmer
Se alle kommentarer
Line Thomassen
Line Thomassen
10.01.2024 11:47

Jeg er uføretrygdet, 48. Vil pensjonssparing være ett godt alternativ til å bli minstepensjoniste for meg? Vet noen hvordan skattereglene til pensjonskostnader er;- spesielt i sammenligning med aksjesparekonto? Mvh Line

Gjest
Gjest
02.02.2021 06:47

«Jeg er egentlig ikke så opptatt av om det blir litt dyrere (…) forvaltning»

Da har du plassert pensjonen på rett sted Calle👍

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
03.02.2021 11:05

👍 Helt korrekt. Finnes jo mange steder som er billigere enn 0,3% minimum.

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
05.02.2021 15:49

Jeg er opptatt av om det blir litt dyrere, og det ble det med Nordnet dessverre. Det hadde vært behagelig å samlet alt på samme plattform.. men ikke med økt kost.

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
09.02.2021 16:18

Bra at du har sjekket priser hos flere! Sjekk også om aksjeandelen i pensjonssparingen din er tilpasset din alder og risikovilje, samt fondsutvalget til tilbyder, dersom det er viktig for deg. Så håper jeg vårt totaltilbud vil være konkurransedyktig fremover også for deg. Hilsen Bjørn Erik, spareøkonom

Gjest
Gjest
01.02.2021 19:02

Hva med aksjesparekonto og pensjonskonto? Må disse holdes adskilt? Såvidt jeg har skjønt kan man ikke ha kombinasjonsfond med aksjefond og rentefond på aksjesparekonto men på pensjonskonto.

Gjest
Gjest
01.02.2021 16:56

Hva har denne nye ordningen å si for de som allerede er pensjonister?
Jeg har en gammel IPS-konto hos Nordnet som jeg mottar utbetaling fra. I tillegg har jeg opptjent pensjon fra tidligere arbeid et annet sted.

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
14.04.2021 09:08

Beklager sent svar her Gunnar, har hatt litt trøbbel med varsler på bloggen. Her kommer svaret fra vår sparekonom:

Det er kun personer med aktive innskuddspensjonsavtaler (hvor utbetalingene ikke har startet) som får egen pensjonskonto. Så lenge du har pensjonen din i Nordnet spiller det ingen rolle med tanke på kostnader om du har flere kontoer, siden vi ikke har administrasjonsgebyr per konto, slik en del andre pensjonsforvaltere har. Vi skriver mer om dette i siste avsnitt i dette innlegget: https://www.nordnet.no/blogg/er-du-en-av-5-000-kunder-som-har-pensjonskapitalbevis-i-nordnet-les-dette/ Hilsen Bjørn Erik, spareøkonom

Gjest
Gjest
01.02.2021 11:17

Men det er fortsatt ikke mulig å opprette egen personskonto. Jeg antar at det er tekniske problemer hos Nordnet.

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
01.02.2021 13:38

Det ble litt forsinkelser på morgenen, men nå skal alt være klart fort å opprette egen pensjonskonto: https://www.nordnet.no/no/tjenester/pensjon/egen-pensjonskonto