Delta på generalforsamling?

Selv om de fleste av våre kunder ikke drar på generalforsamlinger og/eller utøver sine aksjonærrettigheter i de børsnoterte selskapene de eier aksjer i, så merker vi at flere kunder i større grad ønsker å involvere seg i selskapene de er investert i.

Etter påsken er det høysesong for generalforsamlinger. Grunnet de turbulente tidene vi er inne i nå kalles det også inn til mange såkalte ektraordinære generalforsamlinger, der det ofte skal stemmes for viktige saker, som ikke kan vente.

altinn står det godt forklart hva du bør vite før du deltar på en generalforsamling og hvordan de gjennomføres. Standard er fysisk oppmøte, men på grunn av Corona-situasjonen anbefaler myndighetene at også generalforsamlinger holdes digitalt.

Generalforsamling – Følg disse enkle stegene

Via vps.no, som de fleste kanskje er mest kjent med når de skal tegne seg i emisjoner, finnes det også flere muligheter. Hvis du går til menypunktet “Hendelser” og deretter videre til “Generalforsamling” kan du lese innkallelsene (hvis du har noen). Klikk deg så inn på den aktuelle generalforsamlingen. Her kan du så velge om du ønsker å delta fysisk, avgi forhåndsstemme, eller gi en fullmakt til noen du ønsker skal stemme for dine aksjer.

Merk at dette forutsetter at du har dine aksjer registrert i VPS. Har du dine aksjer på en Investeringskonto Zero eller IPA konto, kan du ikke stemme da disse ikke står registrert på deg men på Nordnet Livsforsikring AS. Nordnet Livsforsikring AS utøver ingen rettigheter for kundene med aksjene i dette selskapet.

Eier du aksjer som handles på andre markedsplasser (f.eks i Sverige eller USA) får du dessverre ikke deltatt på disse generalforsamlingene. Det eneste unntaket er Berkshire Hathaway hvor vi fikser deltakelse om du eier aksjen og ønsker å delta.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer