Gå til hovedinnhold

Boeing – Tekniske Signaler før Resultatvarsel

Boeing

Boeing er en amerikansk fabrikant av fly for sivile og militære formål og har i disse tider fått rundjuling på sin aksjekurs dramatisk etter korona pandemien. Boeing mener selv at det vil ta flere år før alt er tilbake til normalen, men vil aksjekursen komme tilbake til der den en gang var?

Boeing publiserer resultater før åpning på onsdag (29.04.2020), så det vil være muligheter for å trade dersom resultatet avviker stort fra analytikers anslag siden dette medfører gjerne stort volum og likviditet i aksjen.

Tekniske Signaler

Vi kan lett se at kursen har falt drastisk fra $350 til $128 hvor den trader i dag, men har vært under $100 på det verste under korona pandemien. RSI og MACD har vært på det laveste noen gang for selskapet og nå er på vei oppover som indikerer en positiv trend. Den korte EMA i MACD ser ut til å vende nedover, som kan indikere en synkende trend i kortere tider framover. Kursen formerer også en Descending Triangle formasjon som er et bearish signal kort horisont.

Slike tekniske signaler vil være vanskelig å tolke fordi det er fundamentale problemer med selskapet som 737 flyene og også mangel på etterspørsel. Under pandemien, så har mesteparten av markedet falt til tekniske nivåer som ikke har vært sett på veldig lenge også, men det er greit å vite at de tekniske signalene viser et negativt signal på kortere tider framover.

Vi kan vel likevel fort konkludere at resultatene i 2020 blir dårligere enn 2019, men spørsmålet blir vel – hvor mye taper de?

Selv om det er fundamentale problemer, så vil vi komme oss tilbake fra pandemien, og man vil fly igjen som vanlig om noen år, men de økonomiske konsekvensene for bedrifter må vi nok leve litt lenger med.

I Boeing caset så vil det være mer naturlig å belage seg på støtte og motstand i noe tid framover. Vi så at aksjen snudde rundt $100 merket og hvis vi ser litt lenger tilbake i tid…

Et bilde som inneholder skjermbilde

Automatisk generert beskrivelse

… så ser vi at $100 merket er en fin støtte for selskapet i lang tid tilbake.

Hva skjer framover?

$100 er fortsatt et stykke under $128, så dersom kursen faller mot $100 og snur, så vil det være et kjøpssignal. Dersom kursen skulle komme tilbake til før koronapandemien om noen år, så vil vi se gevinster på 200% dersom den går fra $100 til $300.

De neste dagene vil være veldig spennende med tanke på hvilken vei kursen tar og resultatet som kommer onsdag vil være med på å dra kursen enten opp eller ned. Dette er absolutt en aksje jeg anbefaler å følge nærmere med på og kanskje handle dersom de tekniske signalene tilsier det. Alle trading medfører risiko, og i slike volatile tider så kan man også tape stort. Trade og invester med måte.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer