Gå til hovedinnhold

Bærekraft er investeringenes fremtid

I årevis måtte investorer velge mellom “etiske” verdier og avkastning. Men nå lønner det seg med bærekraftige investeringer.

Inntil nylig betydde miljømessige eller bærekraftige investeringer uunngåelig at man måtte ofre avkastningen. Men nylige studier av ESG-investeringer, som vurderte miljømessige, sosiale og styringsmessige kriterier, beviser at dette ikke lenger er tilfellet1. Forskning fra BlackRock viser at ESG-indekser tidligere har vært på nivå med, eller til og med utkonkurrert, tradisjonelle indekser med sammenlignbar volatilitet.

Bevisene viser at bærekraft har en positiv effekt på selskapets langsiktige utvikling. En årsak er at det er paralleller med andre kvalitetsmålinger, som for eksempel en sterk balanse, noe som antyder at ESG-vennlige selskaper kan være mer motstandsdyktige i nedgangstider.

Det er mange grunner til at bærekraftige investeringer nå gir mening for en risiko- og avkastningsfokusert investor.

Publikum, særlig det økende antallet unge mennesker som inntar leder- og beslutningsstillinger, legger større vekt på hvordan selskaper er bevisst sitt ansvar. Reguleringene blir også strengere, og er fordelaktig for selskaper som allerede tar sitt miljømessige eller sosiale ansvar på alvor.

Måten ESG-investeringer og indeksene fungerer har også endret seg. Investeringsuniverset er ikke lenger innsnevret til selskaper i en håndfull bransjer basert på eksklusjonsfiltre. Som en konsekvens av dette har investeringene blitt mye mer diversifiserte. Spørsmålet for investorer som ser fremover er derfor ikke lenger; “Hvorfor investere bærekraftig?”, men “Hvorfor ikke?”

Naturligvis gjenstår det ubesvarte spørsmål knyttet til ESG-investeringer: Ikke alle selskaper er analysert, det er ingen ensartede standarder, og det er svært lite sammenlignbare eller historiske data. Men disse manglene kan også gi muligheter.

BlackRock mener at mens aggregerte ESG-målinger inneholder viktig informasjon, er det også andre kilder til meningsfylte data. Som svar på dette har vi laget vår egen omfattende database som kombinerer ESG-data og fyller ut hullene. Ved å ta i bruk nye teknologier og innovative metoder vil vi oppnå en ny dimensjon av analytisk dybde.

Bærekraft er investeringens fremtid og kan ikke lenger ignoreres. Men ESG-målinger alene er ofte ikke nok. Investorer kan dra stor nytte av nyskapende tilnærminger som gir økt innsikt i bærekraftige investeringer.

1 F.eks: Corporate Sustainability: First Evidence on Materiality. Harvard Business School 2015

Risikokapital.

Alle finansielle investeringer innebærer et element av risiko. Derfor vil verdien på investeringen og inntektene fra den variere. Det opprinnelige investeringsbeløpet kan derfor ikke garanteres.

Dette materiale er utelukkende egnet som informasjon, og utgjør ikke et tilbud om, eller invitasjon til noen om å investere i noen av BlackRocks fond, og er ikke blitt utarbeidet i forbindelse med slike tilbud.

© 2019 BlackRock, Inc. Alle rettigheter forbeholdes BLACKROCK. MKTGM1219E-1029092

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer