Gå til hovedinnhold

Aksjeklubben BI Bergen – Innledende portefølje

Årets skoleduell er i gang, og vi starter konkurransen med en portefølje på fem aksjer. Aksjemarkedet blir stadig høyere priset, og OSEBX stiger stadig til nye rekordnivåer. Likevel har vi funnet fem aksjer som vi har god tro på, selv i et dyrt marked. Porteføljens største posisjon er i Europris (EPR), med en andel på 25%. I tillegg har vi en cashbeholdning på cirka 20% som vi kommer til å benytte ved et nytt kjøp, samt videre påfyll av blant annet Subsea 7. Videre har vi valgt å gå for disse aksjene.

Equinor (EQNR)

Med en stadig økende oljepris, mener vi Equinor er et godt tilskudd i porteføljen. Under oljekrisen i 2014, måtte Equinor gjøre store kutt i kostnadene. Det har ført til at porteføljen av prosjektene til Equinor vil være lønnsomme med en oljepris på 21$ fatet. Med en oljepris på rundt 80$ per fat, har oljefeltene til Equinor blitt svært lønnsomme. I tillegg er det estimert at oljeprisen skal bikke 100$ per fat i løpet av fjerde kvartal. Oljeinvesteringene på norsk sokkel er i dag på tidenes høyeste nivå, og med godt kuttede kostnader er Equinor det mest solide oljeselskapet på Oslo Børs. I tillegg har Equinor en eierandel på 40% av oljereservene på Johan Sverdrup-feltet.

Selv om første produksjonstrinn på Johan Sverdrup-feltet ikke kommer i gang før 2019, synes vi Equinor er et fornuftig og godt tilskudd i porteføljen med en estimert P/E på 13,21 for 2018. I tillegg utbetaler Equinor et utbytte på 1,88kr per aksje.

Subsea 7 (SUBC)

Det største oljeservice-selskapet på Oslo Børs. Subsea 7 var et av selskapene som dro lasset for oss forrige Skoleduell og vi har fortsatt god tro på selskapet. De har en høy kompetanse, og nyter godt av en stadig økende oljepris. Selskapet har en solid balanse, og har mer cash enn gjeld og en ordre backlog på over 5,4 milliarder USD. Multiplene ser gode ut med P/B på 0,8 og en estimert P/E for 2018 på 25,05.

Vi mener at oljeservice er et fornuftig valg innenfor oljesektoren, grunnet økningene i investeringene vi har sett i bransjen. Hvis vi ser på verdikjeden innenfor oljesektoren har seismikk har gått mye. Riggaksjer er veldig hot for tiden, og vi tror at serviceindustrien nå står for tur.

Norsk Hydro (NHY)

Norsk Hydro er nok et solid norsk selskap i porteføljen vår. Fikk seg en solid knekk tidligere i år i forbindelse med Alunorte-skandalen i Brasil, som førte til at Hydro gikk fra et produksjonsoverskudd til underskudd på stoffet alumina som brukes til produksjonen av aluminium. Hydro var før skandalen en eksportør av alumina, men på grunn av produksjonskuttet har de nå blitt importør av alumina. Alumina prisen har også steget raskere enn aluminiumsprisen, noe som tærer på marginene til de som må importere alumina. Dette påvirker ikke Hydro i like stor grad som andre importører av alumina, siden de fortsatt har en produksjon på 50% i Alunorte-anlegget.

Vi tror det vil komme en fullstendig løsning på Hydros problemer i Brasil, og at produksjonen vil kunne gå som fullt igjen innen overskuelig fremtid.

Hydro er en klassisk verdiaksje som har fått seg en “smell” grunnet skandalen. Vi ser nå en trend hvor investorene flytter seg fra de populære vekst-aksjene over til verdi-aksjen. Vi mener at Hydro, som nå ser billig ut på multiplene, vil være en av de selskapene investorene vil flytte seg over til.

 

Kitron (KIT)

Kitron er et Skandinavias ledende selskap innenfor Electronic manufacturing services (EMS), og er et solid selskap vi har god tro på. De har gode multipler sammenlignet med resten av bransjen med en estimert P/E på 15,21 for 2018. I tillegg utbetaler de utbytte på 0,55kr per aksje i april. Kitron har nylig fått en kontrakt for produksjon av elektroniske kort og levering av monteringstjenester innen køstyring og kundehåndteringsløsninger. Elektronikk og teknologi er en spennende bransje som vi ser et stort potensial i, og vi er trygge på at Kitron er et godt valg innenfor sektoren. Aksjen ser i tillegg bra ut teknisk både på kort og lang sikt.

 

Europris (EPR)

Som nevnt tidligere har vi vår største posisjon i Europris. Europris er Norges største lavpriskjede målt i salg, og har over 250 butikker i Norge. På Oslo Børs har 2018 vært et tøft år for Europris, med en nedgang på 33%. Likevel ser vi et godt potensial i aksjen. Gjennom sommeren har selskapet kjøpt sine egne aksjer, i tillegg til at profilerte investorer som Petter Stordalen, Jan Petter Sissener og Sundt-arvingene har kjøpt seg inn på eiersiden.

Aksjen handles i dag til gode multipler for 2018 og 2019, med estimert P/E på henholdsvis 9,08 for 2018 og 8,58 for 2019.

Både Europris og XXL har fått gjennomgå som følge av stadig mer nettbasert detaljhandel. Europris eksperimenterer med netthandel, og vår mening er at varene man handler på Europris vil man til butikk for å handle. Europris går derfor noe mot strømmen ved å ekspandere med nye fysiske butikker, men vi ser samtidig at de nyåpnede butikkene er lønnsomme. Europris har en god bunnlinje, men vi forventer et svakere tredjekvartal.

Videre vil vi ønske våre konkurrenter lykke til i årets Skoleduell!

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer