Gå til hovedinnhold

Langsiktig sparing.


Du som sparer langsiktig i fond er kanskje ikke interessert i å følge investeringene dine dag for dag, eller ønsker å sette deg inn i alle detaljer omkring kontotyper og ulike investeringsmuligheter. Hos Nordnet får du derfor tilgang til smarte investeringsløsninger for å gjøre sparingen så enkel som mulig for deg.

Kom i gang på 1-2-3.

Vi har utfyllende informasjon om disse emnene nedenfor, men dersom du ønsker å sette deg inn i minst mulig, og bare komme i gang kan du følge denne fremgangsmåten:

  1. 1

    Bli kunde og åpne en konto ved hjelp av kontovelgeren.

  2. 2

    Se på våre sider for fondsinspirasjon for å finne hvilke fond som passer for deg.

  3. 3

    Kjøp fondene – og du er i gang!Bli kunde

Velg riktig konto for å spare.

Hos oss kan du spare via flere ulike kontotyper. Det kan være vanskelig å sette seg inn i alle detaljene omkring de ulike typene, men det viktigste er at du velger en og kommer i gang med investeringene dine - over tid kan det bli dyrt å ikke være investert.

Investeringskonto.

Med Investeringskonto kan du handle fond både i og utenfor EØS. Beskatning er utsatt til du begynner å ta penger ut fra kontoen, men i motsetning til aksjesparekonto får du ikke vente med beskatning til du begynner å ta ut gevinsten.

Aksjesparekonto.

Når du en gang i fremtiden tar ut penger fra aksjesparekontoen, så tar du ut gevinsten til slutt. Det betyr at du utsetter beskatningen så lenge som mulig. Ulempen med aksjesparekonto er at du ikke kan gjøre renteinvesteringer eller investere i verdipapirer registrert utenfor EØS.

Kontovelgeren.

Dersom du ikke vet helt hva som er riktig konto for deg og din sparing, kan du også få hjelp av kontovelgeren. Den tar hensyn til hvor lenge du skal spare og hvor lenge du ønsker å binde pengene, i tillegg til hva du vil spare i og i hvilke markeder.

Fondssparing.

Det trenger ikke være vanskelig å finne fondene som er riktig for deg. Nedenfor finner du et par hjelpemidler som du kan bruke for å bestemme deg. Husk at du også kan søke i våre fondslister basert på dine preferanser. Der kan du eksempelvis ta bort uønskede beholdninger og filtrere på risiko.

Section_Investor_Fondsraadgiverenv2.jpeg
Fondsinspirasjon.

Dersom du er usikker på hvilke fond du skal kjøpe, kan du se på våre sider for fondsinspirasjon for å finne ut hva som passer for deg.

Section_Investor_Fondsportefolje.jpeg
Modellporteføljer.

Du kan velge en ferdig modellportefølje basert på ønsket forventet avkastning og risikoen du er villig til å ta. Du kan investere et engangsbeløp eller sette opp en månedlig spareavtale.

Pensjonssparing.

Pensjon kan oppleves som fjernt i dag, men det er nå du kan påvirke pensjonssparingen - din fremtidige lønn. Visste du for eksempel at du kan få opptil 2,3 millioner kroner* mer i fremtidig lønn hvis du starter tidlig med individuell pensjonssparing (IPS)?

Det kan også lønne seg å samle pensjonssparingen på ett sted. Da får du bedre oversikt over din totale sparing, avkastning, og ikke minst minimere avgifter som kan spise av avkastningen din.

Egen pensjonskonto.

Nå kan du som har innskuddspensjon flytte pensjonssparing fra nåværende arbeidsgiver til Nordnet. Les mer om fordelene med egen pensjonskonto her:

Start individuell pensjonssparing.

Du kan enkelt opprette IPS hos oss og få fordelene med skatteutsettelse og investeringsvalg i aksjer, fond og børsnoterte fond. I tillegg betaler du ingenting i administrasjonsgebyrer.

Samle pensjonen din.

Vi hjelper deg å samle pensjonssparingen din hos oss. Du kan flytte pensjonskapitalbevis (PKB), individuell pensjonsavtale (IPA) og IPS. Finn ut mer og start flytteprosessen gjennom linken nedenfor.


Samle verdipapirene dine hos Nordnet.

Når du samler alle verdipapir på ett sted blir det enklere å holde oversikt over posisjonene dine, det blir billigere og det gjør skatterapporteringen enklere. Dersom du allerede har verdipapirer stående på en konto hos en annen bank, kan du flytte disse til Nordnet. Det finnes ulike overføringsfullmakter basert på hvilke kontoer du allerede har, og du finner linken til disse nedenfor.

En forutsetning for at du kan flytte verdipapirene dine til oss, er at du er kunde hos Nordnet. Er du innlogget kan du også skrive til oss direkte dersom du har problemer med flyttingen.


Bli kunde
Investeringskonto

Hos din eksisterende bank kan denne også hete fondskonto, unit link eller kapitalforsikring.

Aksjesparekonto

Klikk på linken nedenfor for å starte flytteprosessen av aksjesparekontoen din til Nordnet.

Aksje- og fondskonto

Dersom du har en aksje- og fondskonto hos din eksisterende bank, kan du starte flytteprosessen her.

Start spareavtale.

Med fast månedlig sparing automatiserer du sparingen din, og du slipper å tenke på det hver måned. Rentes-rente effekten vil bidra til at den langsiktige sparingen din vokser gradvis. Samtidig reduserer du risikoen for å investere på et dårlig tidspunkt siden du handler med jevne mellomrom - altså litt når det er billig, og litt når det er dyrt.


Start spareavtale
Section_Saver_maanedligsparingv2.jpeg
Section_Saver_Shareville.jpeg

Lær mer av andre sparere på Shareville.

På Shareville får du tilgang til kunnskap og inspirasjon fra dokumentert fremgangsrike investorer. Du kan følge med på hva de kjøper i realtid og spørre om hva du måtte lure på. Det er gratis å bli med.


Bli medlem av Shareville

Dette må du vite om risiko og avkastning.

Husk at historisk og simulert historisk avkastning ikke er en garanti for fremtidig avkastning. Finansielle verdipapirer kan både øke og minke i verdi. Det er en risiko for at du ikke får tilbake pengene du har investert.

Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, verdipapirets risiko samt kostnader ved forvaltning. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap.

Dersom du investerer i fond bør du før du investerer lese prospektet som er tilgjengelig hos fondsforvalter og nøkkelinformasjonen du finner på instrumentsiden til fondet.