WebTV Markedsrapport Investtech

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

WebTV uke 37, 2019. $OSEBX #VEI

I ukens WebTV ser vi på S&P500, Oslo Børs, Stockholmsbörsen og Københavns Fondsbørs. Vi ser også på Veidekke, som ligger blant ukens norske Tradingidéer.

Arkiv WebTV+ >>

Morgenrapport 9. september

Hovedindeksen på Oslo Børs har hatt bra oppgang de siste par ukene. Indeksen ligger nå i intervallet mellom støtten ved 866-852 og motstanden ved 892 poeng. Brudd over 892 vil være et kjøpssignal for Oslo Børs, mens brudd under 852 vil være et salgssignal.

Den kortsiktige hausseindeksen har gått fra 22 til 59 poeng på to-tre uker, noe som viser at optimismen hos de kortsiktige investorene har vært sterkt økende. Også den langsiktige optimismeindeksen har steget de siste ukene. Det indikeres nå omtrent likevekt mellom optimister og pessimister i markedet.

Innsiderne i de børsnoterte selskapene, som omfatter direktører og styremedlemmer, er særdeles positive. Den siste måneden har hele 119 av 128 meldte handler vært kjøp, og på årsbasis er rekordhøye 90 prosent kjøp. Det indikerer at mange av menneskene som kjenner selskapene og markedene aller best, har tro på en positiv kursutvikling framover.

De siste ti årene har børsen i september og oktober steget gjennomsnittlig henholdsvis 1,9 og 2,6 prosent. Variasjonene er store fra år til år, så dette vektlegges lite i konklusjonen.

Vi forventer store svingninger på børsen framover, og Hovedindeksen kan på enkeltdager lett gå to-tre prosent både oppover og nedover.

Konklusjon: Hovedindeksen er nøytral på mellomlang sikt (1-6 måneder).

Skrevet av analytiker Asbjørn Taugbøl i Investtech.

Ukens aksje: Veidekke

Investorene har over tid betalt stadig høyere priser for å kjøpe seg opp i Veidekke og aksjen ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt. Dette signaliserer økende optimisme blant investorene og indikerer videre kursoppgang. Glidende snitt-indikatoren har gitt kjøpssignal. Dette signaliserer isolert sett videre oppgang, men tregheten til indikatoren gjør at man ofte går glipp av mye av oppsiden. Aksjen har støtte ved cirka 93.50 kroner. RSI er over 70 etter en god kursoppgang de siste ukene. Aksjen har et sterkt positivt momentum og videre oppgang indikeres. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på mellomlang sikt.

Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS (“Investtech”) i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysen. Eventuell eksponering i henhold til signalene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors regning og risiko. Investtech er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som oppstår som en følge av bruk av Investtechs analyser. Opplysninger om eventuelle interessekonflikter vil alltid fremgå av analysen. Ytterligere informasjon om Investtechs analyser finnes på www.investtech.com/disclaimer.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer