WebTV+ Markedsrapport Investtech

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

WebTV+ uke 38, 2018. $OSEBX #BRG

I ukens WebTV+ fra Investtech ser vi på Oslo Børs, Stockholmsbørsen, Addnode Group og Borregaard. #BRG

Se arkiv WebTV+ >>

Morgenrapport 17. september

Hovedindeksen på Oslo Børs ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt og har brutt motstanden ved 900 poeng. Videre oppgang innenfor trenden indikeres. På kort sikt beveger indeksen seg i en rektangelformasjon. Et brudd opp gjennom taket av rektangelformasjon rundt 915 poeng, vil være et kjøpssignal.

Den kortsiktige hausseindeksen er på 48 poeng, og den langsiktige hausseindeksen er på 56 poeng. Dette tilsier at det er omtrent likevekt mellom pessimister og optimister blant både de kortsiktige og de langsiktige investorene på Oslo Børs.

De meldepliktige innsiderne i selskapene notert på Oslo Børs er svært positive for tiden. Den siste måneden har de gjort 66 kjøp og bare 10 salg. Kjøpsandelen er dermed hele 87 prosent. På årsbasis er kjøpsandelen også høy, med 82 prosent. Dette viser at et stort flertall av innsiderne som handler aksjer, har god tro på egne selskaper.

De siste ti årene har Oslo Børs svingt en del på høsten, men samlet sett gått ganske sidelengs i september, oktober og november. Deretter har desember vært en positiv måned, med 2,8 prosent gjennomsnittlig oppgang. Variasjonene er store fra år til år, og dette vektlegges lite i konklusjonen.

Konklusjon: Hovedindeksen er samlet sett teknisk svakt positiv på mellomlang sikt (1-6 måneder).

Skrevet av Asbjørn Taugbøl, analytiker i Investtech

Ukens aksje: Borregaard

Borregaard ASA viser ingen klar trend på mellomlang sikt. Aksjen har brutt opp gjennom motstanden ved cirka 79.00 kroner og videre oppgang er dermed signalisert. Aksjen anses teknisk positiv på mellomlang sikt.

—————–

Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS (“Investtech”) i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysen. Eventuell eksponering i henhold til signalene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors regning og risiko. Investtech er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som oppstår som en følge av bruk av Investtechs analyser. Opplysninger om eventuelle interessekonflikter vil alltid fremgå av analysen. Ytterligere informasjon om Investtechs analyser finnes på www.investtech.com/disclaimer.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer