WebTV+ Markedsrapport Investtech

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

WebTV+ uke 16, 2018. $OSEBX #AKERBP

I ukens WebTV+ fra Investtech ser vi på Oslo Børs, Stockholmsbørsen, Stora Enso og Aker BP. #AKERBP

Se arkiv WebTV+ >>

Morgenrapport 16. april

Hovedindeksen på Oslo Børs ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt. Motstandsnivået ved 823 poeng er brutt, og videre oppgang innenfor trenden signaliseres. Det ligger nå kortsiktig motstand ved cirka 841 poeng. Volumbalansen er nøytral.

Både den kortsiktige og den langsiktige hausseindeksen er på 49 poeng. Dette indikerer at det er jevnt mellom optimister og pessimister blant både de kortsiktige og de langsiktige investorene på Oslo Børs.

Handelsaktiviteten blant meldepliktige innsidere i selskapene notert på Oslo Børs vært ganske gjennomsnittlig den siste tiden. I løpet av de siste 22 handelsdagene, er det rapportert 64 handler. Kjøpsandelen er 84 prosent på månedsbasis, og 78 prosent på årbasis. Dette viser at et stort flertall av innsiderne som handler aksjer, har god tro på egne selskap.

De siste ti årene har april vært årets beste måned på Oslo Børs, med en gjennomsnittlig oppgang på 3,1 prosent. Også mai har statistisk vært positiv, opp 1,5 prosent, mens børsen i snitt har falt 2,3 prosent i juni. Variasjonene er store fra år til år, og dette vektlegges lite i konklusjonen.

Konklusjon: Hovedindeksen er svakt positiv på mellomlang sikt (1-6 måneder). En sluttkurs under 823 poeng eller 783 poeng vil gi et negativt skifte på henholdsvis kort og mellomlang sikt.

Skrevet av Asbjørn Taugbøl, analytiker i Investtech

Ukens aksje: Aker BP

Aker BP ASA viser en sterk utvikling innenfor en stigende trendkanal på mellomlang sikt. Stigende trender indikerer at bedriften er inne i en positiv utvikling og at kjøpsinteressen blant investorene er økende. Glidende snitt-indikatoren har gitt kjøpssignal. Dette signaliserer isolert sett videre oppgang, men tregheten til indikatoren gjør at man ofte går glipp av mye av oppsiden. Aksjen har marginalt brutt opp gjennom motstanden ved cirka 233 kroner. Etablert brudd vil indikere videre oppgang. Positiv volumbalanse indikerer at volumet er høyt på oppgangsdager og lavt på nedgangsdager, noe som styrker aksjen. RSI er over 70 etter en god kursoppgang de siste ukene. Aksjen har et sterkt positivt momentum og videre oppgang indikeres. Spesielt i store aksjer kan imidlertid høy RSI være tegn på at aksjen er overkjøpt, og at det er fare for en reaksjon ned. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på mellomlang sikt.

—————–

Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS (“Investtech”) i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysen. Eventuell eksponering i henhold til signalene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors regning og risiko. Investtech er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som oppstår som en følge av bruk av Investtechs analyser. Opplysninger om eventuelle interessekonflikter vil alltid fremgå av analysen. Ytterligere informasjon om Investtechs analyser finnes på www.investtech.com/disclaimer.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer