Gå til hovedinnhold

WebTV Investtech uke 50 – 2021 #SNI

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

WebTV Investtech uke 50 – 2021#SNI

I ukens WebTV ser vi på det tekniske bildet av OSEBX og Stolt-Nielsen, som ligger blant ukens norske Tradingidéer. Vi er også innom S&P 500, Stockholmsbørsen og Københavns Fondsbørs.

Arkiv WebTV >>

Twitter: @espengronstad

Morgenrapport 13. desember

Det ble en svak nedgang i markedet fredag, og Hovedindeksen endte på 1185 poeng, noe som er en nedgang på 0.3 prosent. Uken som helhet ga en oppgang på 0.9 prosent.

Indeksen ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt, og en videre oppgang innenfor kanalen indikeres. Det ligger motstand ved all-time high i underkant av 1240 poeng, mens det ved reaksjoner tilbake ligger støtte rundt 1160 poeng.

Investtechs kortsiktige hausseindeks er nær halvert på få uker, ligger på 34 poeng, og har brutt under bunnene fra tidligere i år. Den indikerer en sterk økning i frykten på kort sikt, og at to av tre kortsiktige investorer nå er negative til børsen. Den langsiktige hausseindeksen ligger på 54 poeng og indikerer at det er omtrent like mange optimister som pessimister blant de langsiktige investorene.

Den siste måneden er det meldt 195 handler fra innsiderne på Oslo Børs, tilsvarende nesten det dobbelte av gjennomsnittet for siste år. Aktiviteten er generelt høy like i etterkant av slipp av kvartalstall, men også om vi sammenligner med de to foregående årene, var novemberaktiviteten i år henholdsvis 67 og 51 prosent høyere. Kjøpsandelen siste måned var 88 prosent, omtrent på linje med siste 12 måneder. Direktører, styremedlemmer og andre innsidere signaliserer god tro på kursoppgang i egne selskaper.

Konklusjon: Oslo Børs anses svakt positiv på mellomlang sikt (1-6 måneder). Vi anbefaler langsiktige investorer å være investert i markedet hele tiden.

Vi publiserte onsdag 8. desemberInvesttechs nyttårsraketter for 2022.Artikkelen beskriver statistiske nyttårseffekter og gir forslag til aksjer som antas å kunne gi meravkastning i perioden fra midten av desember til litt ut i januar. Aksjene egner seg først og fremst for aktive investorer som søker god avkastning og takler høy risiko.

Skrevet av analytiker Asbjørn Taugbøl.

Ukens aksje: Stolt-Nielsen

Stolt-Nielsen viser en sterk utvikling innenfor en stigende trendkanal på mellomlang sikt. Dette signaliserer økende optimisme blant investorene og indikerer videre kursoppgang.Aksjen har marginalt brutt opp gjennom motstanden ved cirka 132 kroner. Etablert brudd vil indikere videre oppgang.Volumet har tidligere vært høyt rundt kurstopper og lavt rundt kursbunner. Volumbalansen er også positiv, noe som styrker trendbildet.Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på mellomlang sikt. Fond forvaltet av Investtech eier aksjer i selskapet. Analysen er automatisk og upåvirket av dette.Klikk her for mer informasjon >>

Følg dine aksjer med Investtech hos Nordnet >>

Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS (“Investtech”) i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysen. Eventuell eksponering i henhold til signalene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors regning og risiko. Investtech er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som oppstår som en følge av bruk av Investtechs analyser. Opplysninger om eventuelle interessekonflikter vil alltid fremgå av analysen. Ytterligere informasjon om Investtechs analyser finnes på www.investtech.com/disclaimer

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer