WebTV Investtech uke 48 – 2020 #SBANK

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

WebTV Investtech uke 48 – 2020 #SBANK

I ukens WebTV ser vi på Oslo Børs og Sbanken, som er blant ukens norske tradingidéer. Vi ser også på Stockholmsbørsen, Københavns Fondsbørs og S&P500.

Arkiv WebTV >>

Twitter: @espengronstad

Morgenrapport 23. november

Det ble en svak stigning i markedet fredag, og Hovedindeksen endte på 908 poeng, noe som er en oppgang på 0.6 prosent. Uken som helhet ga en oppgang på 1.8 prosent.

Hovedindeksen ligger i en stigende trendkanal, motstanden ved 880 poeng er brutt opp, og volumutviklingen positiv. En videre oppgang innenfor trendkanalen indikeres.

Neste motstandsnivå er ved all time high, like i underkant av 950 poeng. Ved reaksjoner tilbake er det nå støtte ved 880 poeng, nedover mot 835, og ned til 800 poeng.

Investtechs kortsiktige hausseindeks ligger på 72 poeng, etter å ha steget kraftig siste tre uker. Den langsiktige hausseindeksen ligger på 64 poeng. Den sterke oppgangen beskriver et skarpt skifte i optimismen hos investorene, fra en ganske sterk frykt, spesielt hos de kortsiktige investorene, til en klart positiv holdning. Hausseindeksen indikerer at det nå er en klar overvekt av optimister blant både kortsiktige og langsiktige investorene.

Innsiderne på Oslo Børs har vært svært positive gjennom børsuroen de siste ukene, og mange handler er gjort. Siste måned var 83 prosent av meldte innsidehandler kjøp. Den høye kjøpsandelen viser at mange styremedlemmer og direktører har sterk tro på videre kursoppgang i egne selskaper.

Vi legger lite vekt på sesongvariasjoner i indeksen.Statistikken for de siste ti årene viser at Hovedindeksen i snitt har falt 0.3 prosent i november, og steget 1.5 prosent i desember.

Konklusjon: Oslo Børs anses positiv på mellomlang sikt (1-6 måneder). Vi anbefaler langsiktige investorer å være investert i markedet hele tiden.

Skrevet av analytiker Asbjørn Taugbøl.

Ukens aksje: Sbanken

Sbanken ligger i en tilnærmet horisontal trendkanal på mellomlang sikt. Dette indikerer at investorene er usikre og venter på signaler om videre retning. Et brudd opp vil være et kjøpssignal, mens et brudd ned vil være et salgssignal.Kursen har reagert tilbake etter et mulig falskt brudd på en rektangelformasjon. Etablert notering over 72.21 kroner vil igjen gi nye positive signaler til aksjen, mens brudd på motsatt side av formasjonen vil være et sterkt salgssignal.Aksjen tester støtten ved cirka 70.00 kroner. Dette kan gi en reaksjon opp, mens et brudd ned gjennom 70.00 kroner vil utløse et salgssignal.Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på mellomlang sikt.

Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS (“Investtech”) i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysen. Eventuell eksponering i henhold til signalene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors regning og risiko. Investtech er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som oppstår som en følge av bruk av Investtechs analyser. Opplysninger om eventuelle interessekonflikter vil alltid fremgå av analysen. Ytterligere informasjon om Investtechs analyser finnes på www.investtech.com/disclaimer

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer