Gå til hovedinnhold

WebTV Investtech uke 47 – 2023 #LINK

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

WebTV Investtech uke 47 – 2023 #LINK

I ukens WebTV ser vi på Oslo Børs og Link Mobility Group, som er blant ukens norske tradingidéer. Vi er også innom S&P 500, Stockholmsbörsen og Københavns Fondsbørs.

Arkiv WebTV >>

Twitter: @espengronstad

Morgenrapport 20. november

Det ble en positiv utvikling i markedet fredag, og Hovedindeksen endte på 1296 poeng, noe som er en oppgang på 1.1 prosent. Uken som helhet ga en oppgang på 1.0 prosent. Indeksen har med dette steget 12 av de siste 16 dagene.

Hovedindeksen på Oslo Børs ligger rundt en prosent under alle tiders rekordnivå fra midten av oktober. Trenden er stigende, og det er god støtte fra 1250 poeng og nedover.

En rektangelformasjon er imidlertid nå under utvikling i Hovedindeksen på kort sikt. Det indikerer usikkerhet i markedet, og svingninger mellom kortsiktig optimisme og pessimisme. Et brudd over motstanden og rekordnoteringen ved 1312 poeng vil være et kjøpssignal og tilsi en mer vedvarende optimisme. Motsatt vil brudd ned gjennom støtten ved 1250 og 1226 være salgssignaler og tilsi mer langsiktig pessimisme.

Investtechs likeveide indeks for Norge er også teknisk svakere enn Hovedindeksen.

Investtechs langsiktige optimismeindeks (hausseindeks) for Oslo Børs lå såpass høyt som 62 prosent midt på sommeren, men har nå falt til 41 prosent.

Innsideaktiviteten har tatt seg opp i takt med at mange selskaper de siste ukene har offentliggjort sine tredjekvartalsrapporter. Det er meldt 142 handler fra meldepliktige direktører, styremedlemmer og andre innsidere siste måned, og kjøpsandelen var 91 prosent. Den høye kjøpsprosenten viser at mange innsidere nå finner det attraktivt å kjøpe seg opp i egne selskaper, og regnes som et positivt tegn også for børsen som helhet.

Konklusjon: Oslo Børs anses nøytral på mellomlang sikt (1-6 måneder). Vi anbefaler langsiktige investorer å være investert i markedet hele tiden.

Skrevet av analytiker Fredrik Dahl Bråten.

Ukens aksje: Link Mobility Group

Link Mobility Group meldte 7. november om salg av sin amerikanske virksomhet, og styrker med det egenkapitalen. Meldingen ga aksjen et realt kurssjokk den dagen, med en oppgang på 28 prosent. Ifølge Investtech-forskning på prissjokk, utført av forskningsassistent Fredrik Dahl Bråten og forskningssjef Geir Linløkken i fjor sommer, har aksjer med slike signaler den etterfølgende tiden gjort det bedre enn andre aksjer. Annualisert meravkastning var 6,8 prosentpoeng sammenlignet med referanseindeksene. Link Mobility ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt, noe som indikerer en økende optimisme i markedet. Kursen har brutt over den tidligere motstanden ved 14,70 kroner, og et kjøpssignal er utløst. Positiv volumbalanse styrker aksjen, det er ingen motstand i kursgrafen, og en videre oppgang indikeres.

Skrevet av forskningssjef Geir Linløkken.

Følg dine aksjer med Investtech hos Nordnet >>

Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS (“Investtech”) i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysen. Eventuell eksponering i henhold til signalene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors regning og risiko. Investtech er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som oppstår som en følge av bruk av Investtechs analyser. Opplysninger om eventuelle interessekonflikter vil alltid fremgå av analysen. Ytterligere informasjon om Investtechs analyser finnes på www.investtech.com/disclaimer

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer