Gå til hovedinnhold

WebTV Investtech uke 46 – 2021 #PROT

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

WebTV Investtech uke 46 – 2021#PROT

I ukens WebTV ser vi på det tekniske bildet av OSEBX og Protector Forsikring, som ligger blant ukens norske Tradingidéer. Vi er også innom S&P 500, Stockholmsbørsen og Københavns Fondsbørs.

Arkiv WebTV >>

Twitter: @espengronstad

Morgenrapport 15. november

Det var en flat utvikling i markedet fredag, og Hovedindeksen sluttet på 1233 poeng (-0.1 prosent). For uken som helhet viste indeksen bare en svak en endring på +0.1 prosent.

Indeksen har brutt opp fra en stigende trendkanal på mellomlang sikt. Dette signaliserer videre oppgang med økt stigningstakt. Ved reaksjoner tilbake er det støtte rundt 1140 poeng.

Investtechs kortsiktige og langsiktige hausseindekser ligger begge rundt 60 poeng. De indikerer at det er en overvekt av optimister blant både de kortsiktige og de langsiktige investorene på Oslo Børs.

Den siste måneden er det meldt 125 handler fra innsiderne på Oslo Børs, og kjøpsandelen er på 81 prosent. Det er på linje med gjennomsnittet for det siste året, og innsiderne signaliserer god tro på kursoppgang i egne selskaper.

Vi nærmer oss tiden for potensielle nyttårseffekter. Tidligere år har risikable aksjer gjort det mye bedre enn andre aksjer i en periode på noen uker rundt nyttår. Det kan gjelde årets taperaksjer, småselskaper og volatile aksjer, eller aller helst aksjer med alle de tre egenskapene på en gang. Slike aksjer kan være potensielle nyttårsraketter, og tidligere år har noen av dem virkelig skutt i været i slutten av desember og tidlig i januar.

De senere årene mener vi å ha sett at nyttårseffekten kommer tidligere enn før. Mange av aksjene i gruppen har steget bra allerede i desember, mens det ikke har vært mye futt igjen litt ut i januar. Slik var det forrige nyttår.

Vi vet selvsagt ikke når nyttårseffekten kommer i år, og ikke engang om den kommer. Statistikken og Investtechs erfaringer fra tidligere år tilsier imidlertid at det er gunstig å sitte i småselskaper, og gjerne av den volatile sorten, i desember og tidlig i januar.

Statistisk anses det nøytralt mellom stabile aksjer og risikable aksjer i perioden fra cirka midten av november til cirka 15. desember.

Konklusjon: Oslo Børs anses positiv på mellomlang sikt (1-6 måneder). Vi anbefaler langsiktige investorer å være investert i markedet hele tiden. Eventuelle tilpasninger til potensielle nyttårseffekter anbefales gjort mellom cirka 15. november og 15. desember.

Skrevet av analytiker Asbjørn Taugbøl

Ukens aksje: Protector Forsikring

Protector Forsikring ligger i en tilnærmet horisontal trendkanal på mellomlang sikt. Dette indikerer at investorene er usikre og venter på signaler om videre retning. Et brudd opp vil være et kjøpssignal, mens et brudd ned vil være et salgssignal.Aksjen beveger seg i en rektangelformasjon mellom støtte på 85.96 kroner og motstand på 98.16 kroner. Etablert brudd på et av disse nivåene vil signalisere videre retning.Aksjen har marginalt brutt opp gjennom motstanden ved cirka 95.00 kroner. Etablert brudd vil indikere videre oppgang.RSI er over 70 etter en god kursoppgang de siste ukene. Aksjen har et sterkt positivt momentum og videre oppgang indikeres.Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på mellomlang sikt.

Følg dine aksjer med Investtech hos Nordnet >>

Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS (“Investtech”) i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysen. Eventuell eksponering i henhold til signalene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors regning og risiko. Investtech er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som oppstår som en følge av bruk av Investtechs analyser. Opplysninger om eventuelle interessekonflikter vil alltid fremgå av analysen. Ytterligere informasjon om Investtechs analyser finnes på www.investtech.com/disclaimer

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer