Gå til hovedinnhold

WebTV Investtech uke 33 – 2021 #NHY

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

WebTV Investtech uke 33 – 2021#NHY

I ukens WebTV ser vi på det tekniske bildet av OSEBX og Norsk Hydro, som ligger blant ukens norske tradingidéer. Vi er også innom S&P 500, Stockholmsbørsen og Københavns Fondsbørs.

Arkiv WebTV >>

Twitter: @espengronstad

Morgenrapport 16. august

Hovedindeksen endte fredag på 1159 poeng etter en liten oppgang på et halvt poeng. Dette var den femte dag på rad indeksen steg, og uken som helhet ga en oppgang på 1.2 prosent.

Indeksen ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt, men tester gulvet i denne. En videre oppgang indikeres, og et eventuelt brudd ned vil indikere en svakere oppgangstakt enn tidligere. Det er støtte ved 1140 poeng på mellomlang sikt. Volumbalansen er negativ, noe som svekker den stigende trenden.

Investtechs kortsiktige hausseindeks har steget 8 poeng den siste uken og ligger nå på 61 poeng. Det indikerer en overvekt av optimister på kort sikt. Den langsiktige hausseindeksen er på 53 poeng og er så og si uendret siste uke. Det er dermed omtrent likevekt mellom optimister og pessimister blant de langsiktige investorene.

Handelsaktiviteten blant innsiderne har avtatt i forbindelse med ferieavvikling og kvartalsrapportering. Den siste måneden er det meldt 47 innsidehandler i selskapene notert på Oslo Børs, mot et gjennomsnitt på like under 100 per måned det siste året. Kjøpsandelen er 87 prosent, og innsiderne sender et klart signal om god tro på kursoppgang i egne selskaper.

August og september har statistisk værtto av årets fem svakeste måneder for Oslo Børs. Forskjellene mot de andre månedene av året er ikke større enn at det ligger innenfor statistiske usikkerhetsmarginer, men er likevel et svakt negativt moment.

Konklusjon: Oslo Børs anses positiv på mellomlang sikt (1-6 måneder). Vi anbefaler langsiktige investorer å være investert i markedet hele tiden, men nå å ha en større andel av store OBX-selskaper i porteføljen enn ellers i året.

Skrevet av analytiker Asbjørn Taugbøl

Ukens aksje: Norsk Hydro

Investorene har over tid betalt stadig høyere priser for å kjøpe seg opp i Norsk Hydro og aksjen ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt. Stigende trender indikerer at bedriften er inne i en positiv utvikling og at kjøpsinteressen blant investorene er økende.Aksjen ga også kjøpssignal fra en rektangelformasjon ved bruddet opp gjennom motstanden ved 56.08 kroner. Videre oppgang til 62.83 kroner eller mer er signalisert.Det er ingen motstand i kursdiagrammet og en videre oppgang indikeres. Ved reaksjoner tilbake har aksjen støtte ved cirka 56.50 kroner.Volumet har tidligere vært lavt rundt kurstopper og høyt rundt kursbunner. Dette svekker den stigende trenden og kan være et tidlig signal om et kommende trendbrudd.Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på mellomlang sikt.

Følg dine aksjer med Investtech hos Nordnet >>

Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS (“Investtech”) i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysen. Eventuell eksponering i henhold til signalene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors regning og risiko. Investtech er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som oppstår som en følge av bruk av Investtechs analyser. Opplysninger om eventuelle interessekonflikter vil alltid fremgå av analysen. Ytterligere informasjon om Investtechs analyser finnes på www.investtech.com/disclaimer

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer