Gå til hovedinnhold

WebTV Investtech uke 3 – 2021 #KIT #TREND

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

WebTV Investtech uke 3 – 2021 #KIT

I ukens WebTV ser vi på aksjemarkedet med ekstra fokus på trender. Se forskjellen i avkastning mellom stigende og fallende trender! Vi ser også på Oslo Børs, S&P 500, Stockholmsbørsen, Københavns Fondsbørs og Kitron, som var dagens case på fredag.

Arkiv WebTV >>

Twitter: @espengronstad

Morgenrapport 18. januar

Det ble en negativ utvikling i markedet fredag, og Hovedindeksen endte på 988 poeng, noe som er en nedgang på 1.1 prosent. For uken som helhet viste indeksen en nedgang på 1.3 prosent.

Indeksen ligger i en stigende trendkanal. Dette viser at kjøpsinteressen over tid har vært økende, og en videre oppgang indikeres. Det er nå støtte rundt 940 poeng ved reaksjoner tilbake.

Investtechs langsiktige hausseindeks ligger på 84 poeng. Det er nær det høyeste nivået på 14 år. Vi må tilbake til vinteren 2007 for å finne like høye verdier. Hausseindeksen indikerer at investorene er rekordoptimister og at mer enn fire av fem nå er positive til børsen. Så stor optimisme betyr at lite skal til før mange blir negativt overrasket, og det anses som et varseltegn om høy temperatur i markedet. Ofte kan imidlertid børsene gjerne fortsette opp, og det er først når hausseindeksen vender ned etter å ha vært over 90 poeng at man snakker om salgssignaler. Kombinert med sterk kursoppgang på mange høyrisikoaksjer, ser vi imidlertid nå den høye hausseverdien som et faresignal for slike aksjer.

Siste måned har styremedlemmer, direktører og andre rapportpliktige innsidere på Oslo Børs sendt melding om 82 handler. De aller fleste handlene er kjøp, med 82 prosent på månedsbasis og 84 prosent på årsbasis. Selv med god kursoppgang i mange selskaper, fortsetter innsiderne hovedsaklig å kjøpe, og sender dermed positive signaler om den videre utviklingen.

Konklusjon: Oslo Børs anses positiv på mellomlang sikt (1-6 måneder). Vi anbefaler langsiktige investorer å være investert i markedet hele tiden.

Skrevet av analytiker Asbjørn Taugbøl.

Ukens aksje: Kitron

Kitron har brutt den stigende trendkanalen på mellomlang sikt, noe som i første omgang indikerer svakere stigningstakt.Aksjen har støtte ved cirka 12.00 kroner og motstand ved cirka 18.80 kroner. Negativ volumbalanse viser at volumet er høyere på nedgangsdager enn på oppgangsdager. Det indikerer at optimismen er avtagende hos investorene.RSI-kurven viser en fallende trend, noe som kan være et tidlig signal om innledning av en fallende trend også for kursen.Aksjen anses samlet sett teknisk svakt positiv på mellomlang sikt.

Følg dine aksjer med Investtech hos Nordnet >>

Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS (“Investtech”) i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysen. Eventuell eksponering i henhold til signalene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors regning og risiko. Investtech er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som oppstår som en følge av bruk av Investtechs analyser. Opplysninger om eventuelle interessekonflikter vil alltid fremgå av analysen. Ytterligere informasjon om Investtechs analyser finnes på www.investtech.com/disclaimer

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer