Gå til hovedinnhold

WebTV Investtech uke 25 – 2023 #ATEA

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

WebTV Investtech uke 25 – 2023 #ATEA

I ukens WebTV ser vi på Oslo Børs og Atea, som gikk inn i Investtechs norske modellportefølje på fredag. Vi er også innom S&P 500, Stockholmsbørsen og Københavns Fondsbørs.

Arkiv WebTV >>

Twitter: @espengronstad

Morgenrapport 19. juni

Det ble en positiv utvikling i markedet fredag, og Hovedindeksen endte på 1246 poeng, noe som er en oppgang på 0.9 prosent. Uken som helhet ga en oppgang på 1.2 prosent. Indeksen har ikke vært høyere siden 6. mars.

Oslo Børs viser en sidelengs utvikling mellom støtte ved 1140 poeng og motstand ved 1284 poeng på mellomlang sikt. Et langsiktig kjøpssignal vil utløses hvis indeksen bryter opp gjennom 1284-1287 poeng, mens det er negativt om den skulle falle under 1140-nivået.

Den kortsiktige hausseindeksen ligger på 51 poeng, mens den langsiktige ligger på 48 poeng. De indikerer dermed omtrent likevekt mellom optimister og pessimister hos både de kortsiktige og de langsiktige investorene på børsen.

Aktiviteten hos innsiderne er omtrent som normalt, med 115 handler siste måned. Kjøpsandelen er 89 prosent og vitner om stor optimisme hos mange direktører og styremedlemmer på vegne av egne selskaper.

Konklusjon: Oslo Børs anses nøytral på mellomlang sikt (1-6 måneder). Vi anbefaler langsiktige investorer å være investert i markedet hele tiden.

Skrevet av seniorforsker Asbjørn Taugbøl.

Ukens aksje: Atea

Atea ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt. Det viser at investorer over tid har kjøpt til stadig høyere kurser for å komme seg inn i aksjen og indikerer en god utvikling for bedriften.Det er ingen motstand i kursdiagrammet og en videre oppgang indikeres. Ved reaksjoner tilbake har aksjen støtte ved cirka 154 kroner.Aksjen anses teknisk positiv på mellomlang sikt.

Følg dine aksjer med Investtech hos Nordnet >>

Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS (“Investtech”) i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysen. Eventuell eksponering i henhold til signalene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors regning og risiko. Investtech er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som oppstår som en følge av bruk av Investtechs analyser. Opplysninger om eventuelle interessekonflikter vil alltid fremgå av analysen. Ytterligere informasjon om Investtechs analyser finnes på www.investtech.com/disclaimer

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer