Gå til hovedinnhold

WebTV Investtech uke 21 – 2024

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

WebTV Investtech uke 21 – 2024

I ukens WebTV ser vi på Oslo Børs, S&P 500, Stockholmsbørsen og Københavns Fondsbørs.

Arkiv WebTV >>

Twitter: @espengronstad

Morgenrapport 21. mai

Det ble en svak stigning i markedet torsdag, og Hovedindeksen endte på 1416 poeng, noe som er en oppgang på 0.5 prosent. Indeksen har med dette steget 12 av de siste 15 dagene.

Indeksen har brutt taket i den stigende trendkanalen på mellomlang sikt. Dette signaliserer en raskere stigningstakt fremover. Det er ingen motstand i kursdiagrammet, og kursen ligger godt over støtten ved 1310 poeng. Lenger ned er det også støtte ved 1250 poeng, noe som kan bremse en reaksjon tilbake. Volumutviklingen er positiv og en videre oppgang indikeres.

Investtechs langsiktige og kortsiktige optimismeindekser (hausseindekser) ligger på henholdsvis 66 og 67 prosent og indikerer at det nå er en overvekt av optimister blant både de kortsiktige og de langsiktige investorene på Oslo Børs.

Mange selskaper har nå offentliggjort sine rapporter for årets første kvartal, og aktiviteten fra innsiderne har begynt å ta seg opp. Det er registrert 68 handler siste måned, og kjøpsandelen er på sterke 79 prosent, litt lavere enn gjennomsnittet for det siste året. Vi forventer økende aktivitet de kommende ukene.

Konklusjon: Oslo Børs anses positiv på mellomlang sikt (1-6 måneder). Vi anbefaler langsiktige investorer å være investert i markedet hele tiden.

Skrevet av analytiker Fredrik Dahl Bråten.

Følg dine aksjer med Investtech hos Nordnet >>

Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS (“Investtech”) i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysen. Eventuell eksponering i henhold til signalene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors regning og risiko. Investtech er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som oppstår som en følge av bruk av Investtechs analyser. Opplysninger om eventuelle interessekonflikter vil alltid fremgå av analysen. Ytterligere informasjon om Investtechs analyser finnes på www.investtech.com/disclaimer

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer