Gå til hovedinnhold

WebTV Investtech uke 12 – 2021 #NONG

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

WebTV Investtech uke 12 – 2021#NONG

I ukens WebTV ser vi på Oslo Børs og SpareBank 1 Nord-Norge, som er blant ukens tradingidéer. Vi er også innom S&P 500, Stockholmsbørsen og Københavns Fondsbørs, før vi avslutter med aksjeskolen del 2: Langsiktighet.

Arkiv WebTV >>

Twitter: @espengronstad

Morgenrapport 22 mars

Det ble en svak nedgang i markedet fredag, og Hovedindeksen endte på 1051 poeng, noe som er en nedgang på 0.7 prosent. Indeksen har med dette falt fire dager på rad. Uken som helhet ga en nedgang på 1.1 prosent.

Hovedindeksen ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt etter at investorene de siste ukene og månendene stadig har gått oppover i pris for å kjøpe seg opp i markedet. Kursen er nær rekordnivå, og det er ingen motstand i kursdiagrammet. En videre oppgang indikeres.

Investtechs langsiktige hausseindeks har gått svakt nedover de siste ukene og ligger på 79 poeng. Det er et høyt nivå i historisk sammenheng. Det indikeres at en stor overvekt av de langsiktige investorene, omtrent fire av fem, er positive til børsen. Den kortsiktige hausseindeksen har holdt seg rolig mellom 60 og 70 poeng den siste måneden, og indikerer en overvekt av optimister også blant de kortsiktige investorene.

Det er den siste måneden meldt hele 143 innsidehandler i selskapene notert på Oslo Børs. Til sammenligning ble det en gjennomsnittlig måned i fjor meldt cirka 100 handler. Kjøpsandelen siste måned var 80 prosent, og innsiderne sender signaler om god tro på kursoppgang i egne selskaper.

Konklusjon: Oslo Børs anses positiv på mellomlang sikt (1-6 måneder). Vi anbefaler langsiktige investorer å være investert i markedet hele tiden.

Skrevet av analytiker Asbjørn Taugbøl.

Ukens aksje: Sparebank 1 Nord-Norge

Investorene har over tid betalt stadig høyere priser for å kjøpe seg opp i SpareBank 1 Nord-Norge og aksjen ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt. Dette signaliserer økende optimisme blant investorene og indikerer videre kursoppgang.Kursen har steget kraftig etter kjøpssignal fra en rektangelformasjon ved bruddet opp gjennom motstanden ved 68.01 kroner. Objektivet ved 76.76 kroner er nå tatt ut, men formasjonen signaliserer fortsatt utvikling i samme retning.Det er ingen motstand i kursdiagrammet og en videre oppgang indikeres. Ved reaksjoner tilbake har aksjen støtte ved cirka 74.00 kroner.Positiv volumbalanse indikerer at kjøperne er aggressive mens selgerne er passive, og styrker aksjen.Det kortsiktige momentumet i aksjen er sterkt positivt, med RSI over 70. Det indikerer økende optimisme hos investorene og videre kursoppgang for SpareBank 1 Nord-Norge.Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på mellomlang sikt.

Følg dine aksjer med Investtech hos Nordnet >>

Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS (“Investtech”) i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysen. Eventuell eksponering i henhold til signalene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors regning og risiko. Investtech er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som oppstår som en følge av bruk av Investtechs analyser. Opplysninger om eventuelle interessekonflikter vil alltid fremgå av analysen. Ytterligere informasjon om Investtechs analyser finnes på www.investtech.com/disclaimer

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer