Gå til hovedinnhold

Ukesoppdatering: Svak uke for Verdi NTNU

Gruppebilde

Uken som gikk er en av Verdi NTNU sine dårligste hittil i årets konkurranse, med et samlet fall i porteføljen på ca. -1.5%

AF Gruppen er en av de aksjene som har gjort de dårligst, uten at det skyldes noen dårlige nyheter om selskapet. Tvert imot kom det nyheter om at de hadde vunnet to kontrakter, men selskapet falt allikevel over 3%. Vi antar at dette skyldes litt negative påvirkninger fra resten av markedet. Det samme kan sies om AqualisBraemar LOC og Cadeler. ABL har hatt en svak utvikling denne uken med et fall på nesten 3%. Cadeler falt godt over 2%, og ingen av disse har hatt negative nyheter eller børsmeldinger denne uken.

Heldigvis er det noen aksjer som gjorde det bra. Norske Skog steg én prosent og fortsetter oppgangen fra forrige uke etter at det ble nevnt i nyhetsartikler at meglerhus anså de som billige. Salmar steg også én prosent etter at de slapp tall for tredje kvartal denne uken. Selv om tallene var noe skuffende opprettholder de fleste meglerhusene kjøpsanbefalinger.

Vi tar inn to sparebanker i porteføljen. Denne uken hadde Verdi NTNU sitt siste møte før juleferien, hvor vi blant annet diskuterte hvilken strategi vi skulle velge frem til vi møtes igjen i januar. Vi bestemte oss for at det beste ville være å øke totaleksponeringen i porteføljen, men samtidig kjøpe to nye selskaper for å redusere noe av risikoen. Vi bestemte oss for å kjøpe Totens Sparebank og Sparebank1 SMN, som begge er solide selskaper. Totens Sparebank har en spesiell plass i våre hjerter, og har tjent oss godt i mange år. Med en solid og trygg kundeportefølje sover vi godt gjennom juletider med de i porteføljen. Sparebank1 SMN har hatt en solid egenkapitalavkastning de siste kvartalene, og prises fremdeles til en P/B som er relativt lav sammenlignet med egenkapitalavkastningen. Vi synes også SMN er attraktiv som en av større regionale sparebanker med godt fotfeste i en region med solid befolkningsvekst.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer