Gå til hovedinnhold

Tradisjonsrike selskaper løftet Wall Street. Svak oppgang i Asia

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ COMP, DJIA og RUSSELL 2000) steg 0,8 prosent i snitt i går, godt hjulpet av de mer tradisjonsrike selskapene.

Disclaimer: Det er viktig å påpeke at denne børskommentaren er ment som generell informasjon, og skal ikke forstås som investeringsråd. Formålet er å gi leseren innsikt i verdensøkonomien og finansmarkedene, for å øke forståelsen og kunnskapen om disse områdene.

Morgenrapport – Onsdag 12. juli

  • Vi tror Oslo Børs åpner opp 0,5%, eller innenfor intervallet [0,1, 0,9]%. Selskaper i fokus; DNB, KOG

Våre spådommer, utarbeidet klokken 07:15 i dag, baserer seg på utviklingen i de globale finansmarkedene etter forrige handelsdag.

USA

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ COMP, DJIA og RUSSELL 2000) steg 0,8 prosent i snitt i går. Oppturen på Wall Street fortsatte tirsdag, godt hjulpet av de mer tradisjonsrike selskapene som dominerer Dow Jones-indeksen. Dow Jones-indeksen endte opp 0,9 prosent, etterfulgt av S&P 500 (+0,7%) og Nasdaq Composite (0,5%). De mindre selskapene i USA, som inngår i Russell 2000 (+1%), steg også markant. En annen indeks som kan være verdt å nevne er Dow Jones Transportation Index som steg til ny årsbeste.

Dow Jones Transportation Index, som inkluderer 20 transportrelaterte selskaper i USA, er en viktig indikator på landets økonomiske helse. Basert på Dow-teorien, signaliserer en sterk transportsektor økonomisk vekst. Motsatt kan en svak indeks indikere avtakende vekst. Selv om indeksen er en anerkjent indikator, gir den ingen absolutte garantier, og det er viktig å overvåke flere økonomiske indikatorer for en komplett forståelse av økonomiens helse.

3M Co (4,9%), Salesforce Inc (3,9%), Walgreens Boots Alliance Inc (2,6%), toppet vinnerlisten blant selskapene som inngår i Dow Jones indeksen indeksen, mens Merck & Co Inc (-1,1%), Johnson & Johnson (-0,6%), Procter & Gamble Co (-0,5%), endte på bunn.

ASIA

De største indeksene i Asia (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG) er opp 0,1 prosent i snitt onsdag morgen. Det ble en relativt retningsløs dag på de asiatiske børsene onsdag, dermed er det ingen klar drahjelp å få fra den regionen. Investorer verden over venter nå på viktige inflasjonstall fra USA som slippes senere i dag. I tillegg har resultatsesongen for 2. kvartal så vidt blitt sparket i gang. Med andre ord vil de neste dagene og ukene kunne bli retningsgivende for børsene gjennom sommeren.

Renter, valuta og råvarer

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 79,45 dollar per fat, opp 1,2 prosent fra tirsdagens nivåer. Gassprisen (Henry Hub Natural Gas) er ned -0,4 prosent i samme periode. 1 USD koster i skrivende stund; 10,31 NOK, 10,62 SEK, 6,76 DKK og 0,91 EUR, mens 2 -og 10 års renten i USA ligger på henholdsvis 4,87 og 3,97 prosent.

Dollaren har svekket seg markert mot de fleste valutaene de siste dagene, noe som er godt nytt for de aller fleste, ikke minst forbrukerne i de nordiske landene som har måttet håndtere skyhøye importpriser det siste året pga. den sterke dollaren. Reduserte kostnader for importerte varer, som elektronikk, maskiner, og olje, kan være med på å dempe inflasjonspresset i mange land. Det er også verdt å merke seg at en svakere dollar kan stimulere til økonomisk vekst både i USA og globalt.

Kilde: Rådata (renter, valutakurser, råvarepriser, indekser og aksjekurser) er hentet fra Infront.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
1 Kommentar
nyeste
eldste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
12.07.2023 12:51

Veldig bra. Takk for gode og konkrete forklaringer rundt sammenheng, markedsmekanismer og generelt om finansteorien i flere av rapportene dine. Det er alltid fint å friske opp slikt med årene som går.