Gå til hovedinnhold

Teknisk analyse av Fjordkraft Holding

De siste to årene har aksjen til Fjordkraft holdt seg i en positiv trend. Selskapet ble børsnotert i mars 2018, hvor den ut året hadde en ganske slakk utvikling og holdt seg lenge på en kursnotering rundt 30kr. Men, i 2019 fikk aksjen litt mer momentum, og vi ser en ganske fin pågående trend. Strømleverandør-aksjen har vært utsatt for en ganske kraftig korreksjon de siste 1,5 månedene etter at den møtte motstand på 100kr, og har nå falt 20% med siste kursnotering på 80,5kr. Aksjen befinner seg nå i en ganske spennende posisjon hvor den har truffet gulvet på trendkanalen.

På grafen ovenfor ser vi utviklingen til Fjordkraft siden aksjen ble børsnotert. De tre forskjellige trendkanalene representerer utviklingen til de forskjellige årene: 2018, 2019 og 2020. Vi kan se at Fjordkraft har vært svært volatil i 2020, spesielt når vi sammenligner med 2019 og 2018. Mye av dette er på grunn av korona, hvor aksjen falt rundt 32%. Men, Fjordkraft hadde et kjempe ”comeback” og brukte ca. en måned på å hente seg inn igjen til kursnivåer før fallet, som er ganske sterkt.

Om vi ser nærmere på 2020 kan vi se hvordan aksjen har operert ganske fint i trendkanalen, til tross for korona. På grafen ser vi også draget aksjen hadde opp mot 100kr, hvor den kjapt ble avvist og det ble et fall ned til gulvet på trendkanalen. Korreksjonen skyldes at en stor beholdning av Fjordkraft aksjer ble solgt.

Aksjen ligger nå i en ascending triangle formasjon, som i teorien er bullish. Om aksjen holder formasjonen, og ikke bryter gjennom trendgulvet, kan det forventes en oppgang opp mot 100 og potensielt et brud på motstandsnivået, som kan føre til ny etablerering og ny all time high. Men, der er noen faktorer som kan sabotere et nytt drag opp. Siden fallet fra da aksjen traff 100, datt den gjennom 20-, 50- og 100 dagers glidende gjennomsnitt. Disse indikatorene som tidligere fungerte som støtte, har nå blitt motstandsnivåer. Men, som vi kan se på tidligere bevegelse i aksjen har den på flere områder havnet under disse indikatorene og jobbet seg opp igjen, så det er ikke utenkelig at den gjør det igjen.

Fjordkraft har også ganske god støtte med trendgulvet, og like under finner vi 200 dager glidende gjennomsnitt, som også kan være en god støttefunksjon.

Ved å se på momentum indikatoren RSI, ser vi at den befinner seg på ekstremt lave nivåer; 18,99. Dette forteller oss at aksjen er ganske så oversolgt. Momentum situasjonen i aksjen ser ganske dyster ut. Den fremtidige utviklingen kommer til å basere seg på om aksjen bryter formasjonen den ligger i, eller ikke.

Konklusjon:

Alt tatt i betraktning er Fjordkraft i en ganske spennende situasjon. Den har en rekke motstand som fort kan gå i mot aksjen og bryte ascending triangle formasjonen som den ligger i nå. Om aksjen bryter formasjonen kan det føre til et ytterligere fall. Men, history repeats itself så en oppgang etter dette fallet er ikke noe man skal se bort ifra, ut ifra hvordan aksjen har prestert tidligere. Den nærmeste fremtiden vil legge et klart grunnlag for kursens fremtidige retninger. Et fall under trendlinjen kan ha svært negativ betydning for aksjen på kort- og muligens middels sikt. En bounce og en rettelse opp, vil høyst sannsynlig generer en ny all time high

Disclaimer: Analysen skal ikke oppfattes som en investeringsanbefaling, dette er bare mine tanker om de nåværende og fremtidige kursbevegelsene. Analysen er ment for å sette lys på nivåer i aksjen som kan virke interessante og som andre kan drøfte over. Det er ingen garanti for gevinst.

.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer