Gå til hovedinnhold

#pengepodden – episode 74 – Tech-talk om trender med DNB Nordic Tech

Internet for All, Internet of Things, Big Data, Cloud Services – har du kontroll på teknologitrendene? I episode 74 av #pengepodden har vi invitert en tidligere gjest som er ekspert på teknologi. Analytiker Erling Haugan Kise jobber med fondene DNB Nordic Technology og DNB TMT Absolute Return og ha i denne episoden en tech-talk med Anders. I tillegg snakker de om hvordan vi kommer til å bruke tradisjonelle medier fremover og hva som skjer innen Fintech.

Fondene DNB Nordic Tech og DNB TMT Absolute Return

(Fra 01.20) Før vi setter i gang med teknologitrendene forklarer Erling forskjellen på de to populære tech-fondene DNB Nordic Technology og DNB TMT Absolute Return. Han forklarer også hvordan de ser på trendene i markedet og velger ut selskaper.

Digitale teknologitrender

(Fra 09.25) Først ut i teknologitrendene er Internet for All. Halvparten av verdens befolkning er på nett, vi har sluttet å gå i banken for å betale regninger og ferier bestiller vi online. Erling snakker om hvorfor dette er en trend og hva som skjer fremover.

Internet of Things og Big Data

(Fra 17.07) Internet of Things har vært et buzzord en stund, men hva betyr det egentlig og hva har det med Big Data å gjøre?

Cloud Services

(Fra 31.43) Cloud Services er en trend som har tatt av i resten av verden, men har hatt en treg utvikling i Norge. Hva er Cloud Services og når kommer det til å ta av i Norge?

Media før og nå

(Fra 38.49) Vi bruker mindre og mindre tid foran TVen, mer og mer tid på internett og mediehusene nedbemanner. Erling og Anders snakker om hva som vil skjer med de tradisjonelle mediene fremover.

Fintech

(Fra 46.08) Sist ut i ukens episode snakker Anders og Erling om en gammel kjenning. Hva er fremtiden for Fintech? Hør mer om PSD2 og hvordan det vil gå med de tradisjonelle bankene.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer