Gå til hovedinnhold

Svak oppgang i vente. Positivt driv i Asia i natt. Teknologifall på Wall Street i går

De asiatiske børsene steg onsdag, det til tross for aksjefallet på Wall Street tirsdag kveld. Det var de kinesiske børsene som ledet an, på forventninger om at kinesiske myndigheter vil iverksette nye tiltak for å fremme vekst

Vi tror Oslo Børs åpner opp 0,1% i dag, eller innenfor intervallet [-0,1, 0,3]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte tirsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) falt -1 prosent i snitt i går.

Det ble en ny nedtur på de amerikanske børsene tirsdag, dog enkelte sektorer klarte seg bedre enn andre, deriblant materialer og konsumvarer. Teknologisektoren derimot, falt mest, dermed fortsatte trenden fra tidligere. Dvs. vekstaksjene har fått unngjelde i større grad den enere tid, hovedsakelig pga. sterk oppgang i de lange rentene. Cruiseselskapene Carnival (+4,9%), Norwegian Cruis Line (+4,5%) og Royal Caribbean Cruises (+2,5%) utmerket seg i gårsdagens handel. Når det er sagt, dette er tre selskaper som har blitt knallhard rammet av pandemien. Hvor lang tid det vil ta for cruiseindustrien til å komme tilbake til normalen igjen er fremdeles vanskelig å si.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er opp 1,4 prosent i snitt onsdag morgen.

De asiatiske børsene steg onsdag, det til tross for aksjefallet på Wall Street tirsdag kveld. Det var de kinesiske børsene som ledet an, på forventninger om at kinesiske myndigheter vil iverksette nye tiltak for å fremme vekst. Selskaper innenfor finans, materialer -og energisektoren gjordet det best, mens helse -og teknologisektoren lagget noe. Alle sektorer endte for øvrig i pluss.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 63,1 dollar per fat, ned -1,1 prosent fra tirsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund i 8,47, mens 30-års renten i USA ligger på 2,21 prosent.

Nervøsiteten i oljemarkedet har økt denne uken, i påvente av torsdagens OPEC+ møte. Det ligger i kortene at OPEC+ vil øke oljeproduksjonen noe fremover gitt de underliggende vekstimpulser i verdensøkonomien. De amerikanske oljelagrene steg markant i forrige uke. I følge tall fra det amerikanske petroleums instituttet, API, økte lagrene med over syv millioner fat. Dette var vesentlig mer enn ventet. Høyere lagertall er isolert sett, negativt for oljeprisen.

Warren Buffett publiserte sitt årlige aksjonærbrev i helgen. Lær mer om dette i ukens episode av #markedspuls

Markedspuls – Buffetts aksjonærbrev, lytterspørsmål og Microsoft i ukens aksje

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer