Gå til hovedinnhold

Spådommer 2021

2021 kommer forhåpentligvis ikke til å bli like hendelsesrik som året vi legger bak oss, men hvordan det faktisk fremstår er ikke godt å si. Alt blir forsterket av hvordan vi blir servert nyheter og hvordan sinne aggregeres i sosiale medier. Ha derfor nervene under kontroll, det kommer utfordringer, men hovedlinjen er at vi er på vei ut av en forferdelig pandemi og et økonomisk sjokk. At man legger dette bak seg, øker naturligvis investeringslysten, selv om andre mindre problemer kommer til å skape store overskrifter.

Utgangspunktet virker derfor svært positivt, men pass deg for hull i veien. Det kan fortsatt komme store konkurser på nyåret, rentene skal opp til sommeren og valget til høsten kan gi et svakt mandat med lange forhandlinger og usikkerhet. Store utenlandske investorer liker ikke politisk usikkerhet, men de liker en høy oljepris; der vil kampen stå i valutamarkedet til høsten.

Her er mine spådommer for 2021

Aksjer

Oslo Børs bør kunne stige 10-12% neste år. Det starter høyt, vil svinge, men lander trygt på en fin oppgang for året.

Oljesektoren vil overraske. Se spesielt på Equinor; selskapet har gjort store investeringer i grønn energi, og kan få drahjelp av både olje og havvind det neste året.

Alt av grønn energi vil stige, drevet av nye subsidier og satsninger i USA under Biden.

Renter

Første renteheving kan komme i mai måned, men mest sannsynlig i august. Dette som følge av rask vekst i økonomien post-covid.

Husk at spareraten har vært rekordhøy siste ni månedene. Folk er klare for å bruke penger på ferie, restauranter, opplevelser etc. til og med bilkjøring og fly (økt energibruk, høyere oljepris og økt inflasjon)

Bolig

Her har jeg bommet hvert eneste år fordi jeg har ligget for lavt. Jeg har ikke klart å ta inn over meg hvor svak tilbudssiden er i Oslo og det sentrale østlandsområdet. Nå er det klart at Raymond Johansen ikke evner eller vil bygge mange nok boliger. Boligmarkedet i Oslo kan stige nye 10% neste år.

Krypto

Det vil oppstå et skille mellom “hvite” og “sorte” Bitcoins. De som omsettes og oppbevares på regulerte markedsplasser og wallets, og de som omsettes utenfor det regulerte systemet.

Det er sårt for mange i kryptoverden, men veldig bullish for videre adopsjon. Ved å skape et 100% regulert marked, kommer Wall Street og alle institusjonene til å hive seg over denne nye aktivaklassen.

Bankene kommer til å produktifisere Bitcoin, slik de har gjort med alle andre finansielle verdipapirer i historien. Jeg “gjetter” at Bitcoin stenger året rundt $50.000.

DeFi veksten for Ethereum fortsetter, og jeg “gjetter” at prisen overstiger tidligere all-time high på $1.400.

Richard Paulsen jobber i dag forArcane CryptoogKryptografen.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer