Gå til hovedinnhold

Snart kan du investere i Spotify

Spotify er verdens største streamingtjeneste for musikk og er blant Sveriges mest fremtredende varemerker. Tjenesten har 159 millioner brukere i hele verden, hvorav 71 millioner er betalende kunder. Selskapet ble grunnlagt i 2006 av Daniel Ek og Martin Lorentzon, og de lanserte tjenesten i 2008. I tillegg til gründerne eies selskapet også av noen av verdens største plateselskaper, deriblant Universal og Warner. De har også en rekke institusjonelle eiere med på laget, som blant annet Creandum og Northzone. Nå skal Spotify endelig på børs, noe som betyr at du som privatsparer også har muligheten til å kjøpe aksjer i selskapet.

Børsnoteringen skjer på den amerikanske børsen NYSE og aksjen handles i USD. Aksjekursen prises basert på markedets tilbud og etterspørsel. Den uoffisielle vurderingen som har blitt gjort, har verdsatt selskapet til 196 milliarder kroner.

Nordnet feirer at årets hittil største tech-notering er et nordisk selskap og du får derfor muligheten til å kjøpe aksjen helt kurtasjefritt i fem dager. Tilbudet starter den dagen Spotify for første gang kan handles og varer i fem børsdager. Den nøyaktige datoen for noteringen er ikke satt, men det forventes å skje innen få uker. Vi kommer til å informere dere forløpende.Vår investeringsøkonom Tom Hauglund vil også komme med sine innspill om den noe utradisjonelle børsnoteringen, i et kommende blogginnlegg. Mener du aksjen vil være et godt kjøp, bør du passe på at du har pengene klar og dermed har muligheten til å handle aksjer her når kampanjen settes i gang, slik at du ikke må betale unødvendige avgifter ved senere handel.

Spotify børsnoteres. Kjøp aksjen kurtasjefritt i 5 handelsdager.

I forbindelse med noteringen har vi laget en spilleliste med sanger om penger.Tilbudet gjelder for faktiske kjøpsordre på Spotify’s New York Stock Exchange i totalt fem handelsdager etter noteringsdatoen. Vær oppmerksom på at du vil bli belastet kostnad for valutaveksling når du handler i en annen valuta enn NOK/SEK/DKK. Kostnadene ved automatisk valutaveksling er 0,25 % av handelsbeløpet, og vekslingskostnaden på valutakontoen er 0,075% av valutakursen.

Tilbudet gjelder ikke for partnere av partnere eller telefonselskaper. Verdien av finansielle instrumenter kan både øke og minke i verdi. Det er en risiko for at du ikke får igjen pengene du har investert. Historisk avkastning er ikke en garanti for fremtidig avkastning. Tilbudet er ikke ment som et investeringstips.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
1 Kommentar
nyeste
eldste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
06.03.2018 18:53

Jeg er intere