Gå til hovedinnhold

Slik kan du investere i bærekraftige aksjer

Det kan være vanskelig å finne ut om selskapet du vil investere i har en miljøvennlig profil, og hvor man finner informasjon om selskapets miljøsyn. Heldigvis finnes det verktøy som kan hjelpe deg å finne bærekraftige aksjer.

Miljø engasjerer

Miljøspørsmål engasjerer samfunnet på mange måter, også innen aksje- og fondsverden. Det er stor etterspørsel etter bærekraftige investeringer. Pågangen merkes både innen fond og aksjer. Der det finnes egne fossilfrie- og miljøfond, kan det være vanskeligere å finne bærekraftige aksjer.

Bærekraftige investeringer vurderes ofte ut i fra ESG. Det er en forkortelse for Environmental, Social og Governance (Miljø, sosial og styring. Du kan lese mer om ESG på nordnet.no.

Kilder for å finne bærekraftige aksjer

Ønsker du å investere i selskaper med en bærekraftig profil? Her er noen kilder til hvor du kan finne ut hvilke selskaper du kan kjøpe bærekraftige aksjer i.

Sciencebasedtargets.org

Science Based Targets baseres på ESG-faktorene og er et partnerskap mellom CDP, FN Global Compact, WRI (World Resource Institute) og WWF som hjelper selskaper å sette mål for hvor mye de skal redusere sine utslipp for å hindre global oppvarming. På sciencebasedtargets.org presenterer de selskap som har fått sine klimamål godkjente og de som har forpliktet seg til sine mål.

Arabesques S-Ray

Arabesque er et verktøy som gir deg muligheten til å overvåke bærekraftigheten i 7000 av verdens største selskap. Verktøyet er designet for å effektivt visualisere ESG-faktorene, miljø, klima og selskapsstyring, og Global Compact. Med maskinlæring og big data kombinerer Arabesques S-Ray over 200 ESG-punkter med 50 000 nyhetskilder på over 15 språk.

Nordnet har ikke gjort noen vurdering av selskapene på disse sidene. Det er viktig at du gjør din egen analyse av selskaper du vil investere i.

Har du bærekraftige aksjer i porteføljen din, eller vurderer du å investere i noen? Kommenter gjerne nedenfor.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer