Gå til hovedinnhold

Skoleduellen – Oppturen fortsetter

Denne saken har blitt skrevet og publisert i Finansavisen 21. januar

En avkastning på tre prosent ga Børsgruppen UiA den ukentlige seieren i Nordnets porteføljekonkurranse. Bare tre rivaler tapte penger.

Etter å ha lagt bak seg en uke med over åtte prosent avkastning, falt STØH Kapital (Handelshøyskolen i Trondheim) litt tilbake i forrige uke. Også Aksjegruppen BI Bergen (Handelshøyskolen BI) var marginalt lavere, mens analytikernes fem favorittaksjer gjorde det klart verst. Til tross for de seneste ukenes innhenting, er proffenes mest anbefalte aksjer fortsatt ned med nesten 26 prosent, siden denne runden av Skoleduellen startet.

Dette er Skoleduellen:

I Skoleduellen utfordrer Nordnet 14 skolegrupper til å gjøre det bedre enn analytikernes anbefalte aksjer. Hver skole får tildelt 100 000 kroner å handle for og vinneren er den som har høyest avkastning ved konkurransens slutt. Konkurransen varer vanligvis fra midten av september til slutten av mai. Følg Skoleduellens utvikling på Shareville.

Følg utviklingen i Skoleduellen her.

DNO stiger kraftig

Børsgruppen UiA (Universitetet i Agder) leverte den beste ukentlige avkastningen, hyggelige tre prosent. Lagets portefølje har bare fem investeringer, hvorav et er indeksfondet DNB OBX. Av de fire aksjene var DNO ansvarlig for hele meravkastningen, med et kursløft på 6,9 prosent.

Samlet sett er dette studentgruppenes tredje best likte aksje, ifølge Nordnet. Bare Equinor og Seadrill er blitt tildelt mer kapital. Sistnevnte, som også er blant analytikernes favoritter, gjorde det imidlertid elendig i forrige uke. Seadrill-kursen sank med over fire prosent, til tross for at både oljeprisen og Hovedindeksen steg betydelig.

Åtte prosent kursløft

En annen av analytikernes best likte aksjer, Odfjell Drilling, ødela avkastningen for Børsgruppen UiS (Universitetet i Stavanger). Heldigvis eide laget også et par av forrige ukes vinnere: Både Avance Gas og Sandnes Sparebank steg med rundt åtte prosent.

UiS-gruppen har uansett tro på de oljerelaterte aksjene. På Nordnet-bloggen hevder studentene at oljeprisen trolig vil stige noe i år, opp til maksimalt 80 dollar fatet. De påpeker at spekulasjon rundt OPEC-kutt og USAs produksjon skaper store svingninger. I tillegg kan en potentsiell løsning på handelskrigen mellom USA og Kina ha en effekt.

God start på året

«Avkastningsmessig har starten på 2019 vært bra for vår portefølje,» konstaterer UiS-laget.

«Vi analyserer for tiden flere selskaper som vi anser som gode kandidater for tiden videre.»

Tapet siden denne runden av Nordnets porteføljekonkurranse startet i september er i overkant av åtte prosent, noe som gir Børsgruppen UiS en foreløpig fjerde plass.

Hittil har alle gruppene mindre kapital enn da de startet. Aksjegruppen OsloMet og Alpha Finance Ålesund (Norges teknisknaturvitenskapelige universitet, campus Ålesund) er de eneste som har gjort det bedre enn Hovedindeksen, med fall på henholdsvis 2,1 og 4,5 prosent.

Se skolegruppenes kommentarer: Nordnetbloggen – Skoleduellen

Saken er skrevet av Thomas Hilmersen i Finansavisen mandag 21. januar, og co-publisert på Nordnetbloggen.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer