Gå til hovedinnhold

Siste 3 uker – slått av en synkende børs

Det har vært litt for stille fra vår side de siste 3 uker, og avkastningen i porteføljen vår har heller ikke vært mye å skryte av. Nedturen på børsen kombinert med en smell i Hydro, har gjort at vi har gått fra en kjempestart med 6% avkastning de første ukene, til å at vi nå har negativ avkastning på porteføljen vår. Her er en kjapp oppsummering av endringene vi har gjort:

Inn: Northern Drilling og Seadrill

Vi har klokketro på oljeprisen, og tror dermed at offshore-riggmarkedet skal stramme seg til ytterligere. Særlig i “harsh environment”-segmentet ser vi en tydelig oppside, og derfor har vi gått inn i både Northern Drilling og Seadrill. Vår analyse ser flere triggere i Seadrill, men den høye gjelden medfører til gjengjeld økt risiko. Vi valgte derfor å hedge oss litt ved å dele rigg-innskuddet vårt i to, og kjøpe NODL som er veldig godt posisjonert ved en tilstrammelse i markedet.

Ut: Hydro og DNB

Da nyhetene kom om full nedstengning i Brasil for Hydro, bestemte vi oss samme kveld for å selge. Dette var da blitt et juridisk problem i Brasil, noe vi ikke hadde kontroll på i det hele tatt.  Sett i ettertid, så var dette et skikkelig dårlig tidspunkt å selge på, da vi traff bunnen før aksjekursen begynte å hente seg litt inn igjen.
DNB ble tatt inn i porteføljen fra starten på et ganske ganske tynt grunnlag. Så fort vi fant mer interessante oppkjøpskandidater så røk den dermed kjapt ut igjen.

Andre analyser:

Forrige uke så vi på programvare- og IT-konsulentselskapet Crayon. De har inngått flere spennende avtaler i år, blant annet med både Amazon og Microsoft. I tillegg har de blitt en global “resell partner” for Workplace for Facebook. Selskapet har i midlertid slitt med å tjene penger, og hatt veldig pressede marginer knyttet til salg av lisenser. Vi valgte å ikke kjøpe Crayon i denne omgangen.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer