Sektoranalyse: Fingeravtrykkssensorselskapene

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

Biometri-sektoren har vært i sterk vekst de siste årene, men hvor bør man starte på børs?

 

Apple inkluderte fingeravtrykksteknologien på sin iPhone 5S i 2013, og kursene i flere selskaper rettet mot biometrisk identifikasjon har siden hatt en positiv utvikling. Ikke minst svenske Fingerprint Cards har nå en utfordrende oppgave med å forsvare sin prising i en bransje med tøff konkurranse, etter en oppgang på over 1300 prosent i fjor.

Den seneste tidens svake utvikling på de nordiske børsene har gjort seg gjeldende også for mange av biometriselskapene. Investtech har denne uken analysert fire av disse.

 

Fingerprint Cards

20160204 fingerprintSvenske Fingerprint Cards har hatt en svak utvikling siden toppnoteringen på 675 kroner i begynnelsen av desember. Den stigende trenden på mellomlang sikt er brutt ned og volumutviklingen er negativ. Dette er varselssignaler om innledning av en fallende trend, men foreløpig er det langsiktige trendbildet positivt.

Aksjen svinger mye, med en gjennomsnittlig forskjell mellom laveste og høyeste kurs på månedsbasis på 46 prosent. Sammen med den store avstanden til støtten, ved 213 kroner, og motstanden, ved 670 kroner, signaliseres en fortsatt volatil utvikling, noe som innebærer høy risiko.

Målkurser mellom 850 kroner (Arctic Securities) og 200 kroner (ABG Sundal Collier) og en rekke salg fra innsidere i selskapet på tampen av fjoråret, signaliserer stor usikkerhet for selskapet fundamentalt sett.

Anbefaling: Hold.

Selskapet legger fram sin rapport for fjerde kvartal i dag, 4. februar.

 

Precise Biometrics

20160204preciseSvenske Precise Biometrics ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt, noe som indikerer en fortsatt positiv utvikling. Kursen har falt tilbake mot gulvet i trendkanalen og støtten ved 4,90 kroner på lavt volum, noe som gir mulighet for gode inngangskurser.

Positiv volumbalanse styrker den stigende trenden og indikerer en kommende reaksjon opp på kort sikt.

Også Precise Biometrics er en aksje med høy risiko, med en gjennomsnittlig kursbevegelse på månedsbasis på 46 prosent.

Anbefaling: Kjøp.

Selskapet legger fram sin rapport for fjerde kvartal den 16. februar.

 

IDEX

20160204idexNorske IDEX har brutt en stigenede trendkanal på mellomlang sikt og ligger mellom støtte ved 6,80 kroner og motstanden ved ti kroner. Kursen ligger nå nær støttenivået, der investorene ser at aksjen tidligere har vendt opp, og kanskje igjen anser kursen for å være lav. Dette kan gi en reaksjon opp.

Volumutviklingen er imidlertid negativ, likeså det kortsiktige momentumet, og et brudd ned under 6,80 kroner vil utløse et salgssignal i aksjen.

Nærheten til støtten og at det er langt opp til motstand, gjør imidlerti at aksjen anses som en aktuell kjøpskandidat ut fra et risk/reward-perspektiv. Vær imidlertid oppmerksom på den høye risikoen i aksjen. Det anbefales å bruke sluttkurs under 6,80 kroner som ubetinget stop loss.

Anbefaling: Svak kjøp.

Selskapet legger fram sin rapport for fjerde kvartal den 26. februar.

 

NEXT Biometrics Group

20160204nextbiometricsNEXT Biometrics steg kraftig på høyt volum da svenske Ola Rollén og Melker Schörlings selskap Greenbridge Partners kjøpte en stor post i selskapet i oktober. Carnegie mente aksjen var overvurdert rundt 150 kroner og satt en målkurs på 80 kroner. Kursen har siden hatt en svak utvikling innenfor en fallende trendkanal på kort til mellomlang sikt. Nedgangen har imidlertid kommet på avtakende volum, noe som indikerer at mange selgere er passive og tror på en gunstig utvikling i kursen.

Den siste uken har kursen steget bra og brutt den fallende trenden, samtidig som volumet har økt. Dette er et sunnhetstegn og viser at kjøperne er aggressive på stigende kurser. Det er imidlertid kortsiktig motstand ved 114 kroner, så det er for tidlig å anbefale kjøp.

Aksjen har en gjennomsnittlig forskjell mellom laveste og høyeste kurs på månedsbasis på rundt 40 prosent, noe som viser at risikoen i aksjen er høy.

Anbefaling: Nøytral.

Selskapet legger fram sin rapport for fjerde kvartal den 23. februar.

 

 

Analysene er skrevet av Adrian Axelsson, analytiker i Investtech

 

—————–

Investeringsanbefalingen(e) er utarbeidet av Investtech.com AS (“Investtech”). Investtech garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysen. Eventuell eksponering i henhold til rådene / signalene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors regning og risiko. Investtech er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som oppstår som en følge av bruk av Investtechs analyser. Opplysninger om eventuelle interessekonflikter vil alltid fremgå av investeringsanbefalingen. Ytterligere informasjon om Investtechs analyser finnes på www.investtech.com/disclaimer.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer