Gå til hovedinnhold

Salg av Frontline i Skoleduellen, beholder DHT i Veldedighetsfondet

Tankmarkedet har opplevd et oppsving gjennom det siste året. Mye av dette skyldes nok at investorene posisjonerer seg mot IMO 2020. Strengere reguleringer av svovelinnhold i oljen forventes å føre til økt etterspørselen etter søt olje (olje med lavt svovelinnhold). Denne typen olje brukes til å lage bensin og diesel, og økt etterspørsel vil kunne bidra til å styrke oljeprisen. I tillegg er det ventet at fartøyer uten installerte scrubbere vil måtte redusere hastigheten for å ikke ha for store utslipp. Dermed vil også flåtetilbudet begrenses, noe som kan gi et strammere marked og økende tankrater.

Tankaksjene prises ofte basert på flåteverdien sin. Ser vi på verdiene til ulike tankere så har disse økt ~10% gjennom det siste året. Økningen har vært spesielt sterk blant eldre skip og de mindre skipene (Suezmax og Aframax). VLCCene har også økt i verdi, men ikke like mye. Frontline har en bredt sammensatt flåte av tankere, og har derfor nyttiggjort seg av økningen i skipsverdier.

Frontline sin NAV har en høy sensitivitet mot en økning i skipsverdier (10% økning i skipsverdier tilsvarer omlag 26% økning i Frontline sin NAV). Det er derfor ikke unaturlig at aksjen har gjort det veldig bra det siste året. Samtidig ser vi at aksjen har steget nesten 70 prosent siden begynnelsen av februar, og verdsettelsen begynner å bli noe strukket. Frontline handler i dag på 1.5x NAV, noe som er 25% over historiske nivåer på 1,2x NAV. Vi velger derfor å ta gevinst i Frontline.

I vår veldedighetsportefølje eier vi fortsatt DHT. DHT har, i likhet med Frontline, gjort det sterkt på børs i det siste. DHT handler på 1.0x NAV og fremstår dermed som en mye rimeligere eksponering til tankmarkedet. DHT eier kun VLCCer (de største tankskipene). Vi forventer at VLCC verdiene vil stige i takt med markedet, og ser større oppside her enn hos de mindre skipene som allerede har steget mye i verdi. Vi har et kursmål på DHT på USD 6.40 som reflekterer 10% økning i VLCC verdier (tilsvarer omlag 20% på DHT sin NAV) og en prising på 1.0x NAV (tilsvarende dagens prising). Vi ser dermed fortsatt 20% oppside i DHT-aksjen som har steget 45% siden begynnelsen av februar.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer