Gå til hovedinnhold

Rolig åpning i vente. God stemning i Asia i natt. Nikkei 225 opp 8,2 prosent på syv dager.

Stemningen blant investorene i Asia har bedret seg vesentlig de siste dagene, spesielt blant de japanske. Hovedindeksen i Japan, Nikkei 225, er opp hele 8,2 prosent siste syv dager.

Vi tror Oslo Børs åpner flatt i dag, eller innenfor intervallet [-0,2, 0,1]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte mandag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) falt -0,1 prosent i snitt fredag (stengt i går).

De amerikanske børsene holdt stengt i går (Labour Day), dermed er det lite nytt å melde om fra USA i dag. Når det er sagt, gitt gårsdagens solide oppgang i Europa og Asia er sjansen stor for at investorene sender både S&P 500 og NASDAQ indeksene i ny all-time high i dag. Dow Jones indeksen er heller ikke langt unna ny rekordnotering. S&P 500 indeksen er for øvrig opp 20,7 prosent i år, 1,5 prosentpoeng bedre en NASDAQ Composite. Dow Jones Industrial Average, som ledet an i vinter, henger nå noe etter med en oppgang på “kun” 15,6 prosent. De største indeksene i Europa er også opp ca.20 prosent, mens de nordiske er i en klasse for seg i 2021. Hovedindeksene i Sverige, Finland, Danmark og Norge er opp henholdsvis 27,7, 26,1, 25,2 -og 20,8 prosent. Mao. er det ingen investorer som har gjort det bedre enn de nordiske i år.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er opp 0,9 prosent i snitt tirsdag morgen.

Stemningen blant investorene i Asia har bedret seg vesentlig de siste dagene, spesielt blant de japanske. Hovedindeksen i Japan, Nikkei 225, er opp hele 8,2 prosent siste syv dager. Teknologiselskapene i Kina, som har slitt kraftig i år, har også løftet seg de siste dagene. Nikkei 225 er for øvrig opp 9 prosent i år, mens Hang Seng indeksen (Hong Kong) og Shanghai CSI 300 (Kina) er ned henholdsvis tre -og fem prosent i samme periode.

Den kinesiske eksporten viste seg å komme inn på den sterke siden i August måned, ifølge fersk statistikk. Sterke makrotall fra Kina er generelt sett, positivt for aksjemarkedene både i Asia, Europa og USA.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 72,6 dollar per fat, ned -0,2 prosent fra mandagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund i 8,65, mens 10 -og 30 års renten i USA ligger på hhv. 1,34 og 1,96 prosent.

De lange rentene i USA (10 -og 30 års renten) steg markant i vintermånedene, men har siden falt tilbake. Høyere renter er isolert sett, negativt for aksjemarkedet og visa versa, da nåverdien av selskapenes fremtidige kontantstrømmer endres i takt med disse. Når det er sagt, utviklingene i rentene går som oftest i takt med utviklingen i BNP, noe som igjen er positivt selskapenes generelle inntjening. Moa. store endringer i de lange rentene i USA har enorm påvirkningskraft på aksjemarkedet.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer