Gå til hovedinnhold

Porteføljerapport Børsgruppen Nord

Vår strategi fra starten fra starten av konkurransen gjennom de første måneden er å ha en lav risikoprofil. Med defensive selskaper og en stake med kontanter. Samtidig ønsker i å agere om vi mener selskaper er feilpriset.

Økt spenning rundt det geopolitiske spillet om oljeprisen, gjør at vi ønsker å ha en overvekt med oljerelaterte aksjer.

Equinor er et bunnsolid selskap med eksponering mot oljeprisen. Et stort tilbakekjøpsprogram som vi tror vil reduserer nedsiderisikoen, samt Johan Sverdrup. Vi mener man kan forsvare en kurs på over 200, basert på både dagens og fremtidig inntjening. Noe som selvfølgelig vil avhenge på hvordan oljeprisen utvikler seg. Samtidig føler vi at man får en brukbar risk reward på å eie det største selskapet notert på Oslo Børs.

OBX DNB indeks bestående av de 25 mest omsatte aksjene på Oslo Børs.

Sbanken pioneer innenfor nettbaserte banktjenester. Med stort fokus på sluttbrukeren. Selskapet priser på en PE 11,5 på 18tallene og en P/B på 1,1med gode vekstutsikter i årene framover.

Yara International veldrevet industriselskap som handles til en Pris bok 1,3, PE på 13

DNO er i likhet med Equinor et bet på økt oljepris. Med mange potensielt kursdrivende meldinger i anmarsj.- Den geopolitisk risiko er noe høyere, samtidig gjør det at selskapet prises til en rabatt. Om selskapet lykkes i å synliggjøre disse verdiene kan oppsiden bli stor.

I starten kjøpe vi Grieg Seafood for å få eksponering mot oppdrett. Snittet var 108, vi valgte senere å realisere et tap med salgskurs på 104kr noe som gir et implisitt tap på -0,6% av porteføljeverdien. Noe som sett i lys av den siste tids oppgang ikke var gunstig for oss. Samtidig handler det om risk management for vår del. Vi velger å se framover, for å konsentrere oss om hvordan vi best mulig kan agere på framtidige muligheter. Konkurransen er fortsatt i et tidlig stadium.

Skrevet av Håkon Wilhelm Larsen

Børsgruppen Nord, campus Bodø

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.