Porteføljeoppdatering uke 18

Oslo Børs fortsetter å gå til all time high etter en sterk oljepris som den siste uken har ligget mellom 73 til 75 dollar fatet. Selv om børsene i USA er litt mer varierende, holder Oslo Børs seg veldig sterk og har outperformed de fleste andre markeder i forhold til avkastning i 2018.

Vi er opp litt over 3 % siden konkurransestart, og ligger nesten 10% bak lederen av konkurransen. Dette er alt for dårlig, og vi er nå inne i siste måned av konkurransen. Vi forsøker derfor å trappe opp satsningen og risikonivået, og kjører for fullt nå den siste måneden for å ha sjans til å konkurrere mot de beste skolene. Vi øker derfor eksponeringen mot olje og oljeservice, med henholdsvis 10 % i Statoil og 10% i Subsea 7. Vi er nå 100% eksponert mot aksjer i porteføljen vår. For lite eksponering mot olje er sannsynligvis en av grunnene til at vi har ligget et stykke bak indeksen, og vi tror det er større sjanse for at oljesektoren fortsetter den gode trenden en måned til, enn at den ikke gjør det.

Den viktigste nyheten for vår del den neste tiden er helt klart i morgen (fredag 4 mai), og domsavsigelsen til Norwegian Energy Company (NOR) mot forsikringsselskapene. Dette blir veldig spennende, og det kommer til å bli veldig volatilt begge veier i morgen. Vi er avhengig av fullt medhold til NOR slik som sist gang for å være med å kjempe i toppen av konkurransen. Vi oppdaterer til neste uke hvordan det gikk, og tror på positive nyheter.

Kjøp av Statoil og Subsea 7

Vi kjøper oss inn i olje og oljeservice for å få med oss den gode trenden i oljepris, og har valgt to av de største og mest solide selskapene i hvert sitt segment. Statoil har nå en veldig høy fri kontantstrøm med oljepris over 70 dollar fatet, også høyere enn de har hatt siden oljeprisen var på over 100 dollar fatet pga lavere kostnader. Vi tror derfor det er god sjanse for at de snart vil gå til all time high som er på 216 kroner. Subsea 7 er den mest solide av oljeserviceselskapene med net cash på over 500 millioner dollar (etter utbytte på 5 kroner sist uke) og er nok også en mulig oppkjøpskandidat. De har historisk vært flinke til å tjene penger, og selv om inntektene gikk ned sist kvartal så er ordrereserven veldig god. Med økende aktivitet i Nordsjøen og bedre rater for oljeservice, tror vi at Subsea7 er et godt valg. De er også priset lavt i forhold til sine bokførte verdier med p/b på ca 0,8.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer