Gå til hovedinnhold

#pengepodden – Q&A med ledelsen i Elkem og Flex LNG

Nordnets analytiker Roger Berntsen har vært i prat med to store børsnoterte selskaper den siste tiden, som dere nå får høre i ukens #pengepodden. Den første samtalen er med Elkem sin CFO Morten Viga, etterfulgt av en tilsvarende Q&A med CEO i Flex LNG Øystein Kalleklev.

Elkem

CFO i industrikjempen Elkem, Morten Viga, har tatt en prat med vår analytiker Roger Berntsen. Elkem er et de mest kjente industriselskapene i Norge gitt dets 117-årige historie. I dag er Elkem global markedsleder innenfor silikon-baserte materiale. I intervjuet får du blant annet høre om selskapets kvartalstall og fremtidsutsikter. Du får også høre hvordan Elkem vil bli påvirket dersom verdensøkonomien skulle gå i revers, og i hvilken grad Elkems forretningsmodell har endret seg de siste to-tre årene.

Spørsmål som tas opp i denne videoen er hvordan Viga vurderer Elkems langsiktige konkurransefortrinn, hvordan de har taklet utfordringer i markedet tidligere og muligheten for utvidelse til nye produkter.

Flex LNG

CEO i Flex LNG, Øystein Kalleklev, har tatt en prat med analytiker Roger Berntsen i forbindelse med Q1-tallene.I videoen over får du alt fra dette møtet.

Flex LNG er et rederi som spesialiserer seg på transport av flytende naturgass (LNG). Selskapet eier og opererer en moderne flåte med LNG-tankere som er utstyrt med den nyeste teknologien og oppfyller høye sikkerhetsstandarder. Med sin globale rekkevidde og sterke markedsposisjon leverer Flex LNG pålitelig og effektiv transport av LNG til kunder over hele verden.

Gjennom sin strategiske flåteoptimalisering og fokus på langsiktige kontrakter har selskapet oppnådd stabile inntektsstrømmer og solid vekst. Flex LNG er også engasjert i å fremme bærekraftige løsninger og redusere miljøavtrykket, med en proaktiv tilnærming til miljøansvar og operasjonell effektivitet. Med sin dedikerte ledelse og sterke posisjon i LNG-markedet fortsetter Flex LNG å være en viktig aktør som møter etterspørselen etter flytende naturgass og bidrar til vekst og utvikling av LNG-industrien.

Spørsmål som ble besvart i denne omgang inkluderer fallet i inntekter fra forrige kvartal, forventningene til selskapet, utbytte framover og selskapets strategiske posisjon i bransjen.

Abonner via RSS

Abonner via Acast

Abonner via iTunes

Spotify

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer