#pengepodden – Q&A: EUs taksonomi, pensjonskonto og fornybar-boble

I denne episoden av #pengepodden svarer Bjørn Erik og Mads på en rekke spørsmål fra lyttere. De dekker temaer som skatt, valg av kontotype, fondsvalg, priser, egen pensjonskonto, og enkeltaksjer som Kahoot, Hunter Group og Kalera. De første minuttene gir gutta en kort markedsoppdatering, med fokus på økte smittetall, storming av kongress og renteoppgang.

Om markedet og sektorer

(fra 09:41) Mange lyttere har spørsmål om grønne / fornybare investeringer. Blant spørsmålene er; Er vi vitne til en grønn boble? Hva vil EUs nye regler om taksonomi si for aksjemarkedet? Gutta svarer også hva de tror om den varslede rotasjonen mot verdiaksjer fra vekstaksjer. Samt hvilke sektorer og aksjer som vil dra fordel av Biden som president.

Fondsvalg og priser

(fra 38:05) Er det vits med flere globale indeksfond i porteføljen sin? Er dere urolig for en kollaps i indeksfond og etf-markedet? Plattformavgiften for fond blir også kommentert. De høye kostnadene i fondet Thematica Furure Mobility blir besvart. De populære tech-ETFene fra den amerikanske forvalteren ARK blir kommentert. En lytter lurer på når Nordnet vil slutte å selge amerikansk-noterte ETFer.

Egen pensjonskonto

(fra 58:00) Bjørn Erik svarer på spørsmål om hvordan man kan flytte sin innskuddspensjon til Nordnet fra 1. februar. Det vil arrangeres et webinar om egen pensjonskonto 4. februar. Om Nordnet vil tilby innskuddspensjon til bedrifter blir også besvart. Hvilke verdipapirer kan man kjøpe på egen pensjonskonto?

Skatt og kontotyper

(fra 01:04:40) På hvilken konto bør jeg kjøpe utbytteaksjer? Her blir refusjon av kildeskatt problematisert. Hvilken kontotype er best for rentefond?

Hunter Group, Kahoot & Kalera

(fra 01:09:10) Avslutningsvis tar investeringsøkonomen vår en gjennomgang av de mye omtalte selskapene: Hunter Group, Kahoot og Kalera.

Sjekk ut forrige episode: “Verden er full av fattige folk som aldri visste å ta gevinst”

Abonner via RSS

Følg på SoundCloud

Abonner via iTunes

Spotify

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer