Gå til hovedinnhold

#pengepodden – Produktsjefen i Nordnet om nye funksjoner på plattformen

I denne #pengepodden-episoden har Bjørn Erik besøk av Rasmus Jarborg, produktsjef og Deputy CEO. Tema er Nordnets digitale plattform, nye tjenester og fremtidens Nordnet –og Rasmus sin private aksje- og fondsportefølje.

Rasmus har tidligere jobbet 10 år for UBS Warburg i London samt 10 år i SEB. Han er leder et team på ca 200 medarbeidere i produkt og ca 200 medarbeidere i tech i Nordnet-konsernet.

Rasmus er veldig aktiv påTwitter (X), under navnet@RJarborg. Hør hvorfor han velger å svare kunder på X til alle døgnets tider.

Forskjeller og likheter på sparerne i Norden diskuteres.

Bjørn Erik lurer på om det er vanskelig å bygge en nordisk organisasjon med tanke på produktregelverk, skatteregler, ulike preferanser blant kunder og lignende.

Om Nordnet-plattformen

(fra 9:09) Nordnets visjon er å bli førstevalget for sparere og investorer i Norden. Hør Rasmus forklare visjonen.

For et par uker siden arrangerte Nordnet en Tech Briefing for aksjonærer og investorer, hvor Rasmus og hans tek-kolleger hadde en 2,5 timers presentasjon av Nordnet-plattformen og hvordan vi jobber for å bygge den beste investeringsplattformen.Hele seansen kan sees på Nordnetab.com. Rasmus og Bjørn Erik diskuterer hva som ble sagt der.

Hvordan prioriterer Rasmus og hans kolleger mellom alle gode ønsker fra kundene?

Hvilke nye funksjoner er Rasmus mest fornøyd med det siste året? «Stand alone-app» er sentralt.

Hvor stor andel av våre kunder handler via appen og hvor mange via nettsiden? Volum?

Rasmus forteller også om det store prosjektet som går på å flytte alle data til skyen. Samt hvordan Nordnet bruker AI. Shareville diskuteres også.

Konkurransesituasjonen i Norden

(fra 28:05) Nordnets største konkurrent i Sverige er Avanza. De er storebror i Sverige, men Nordnet har betydelig virksomhet i Norge, Danmark og Finland også. Vi har om lag like mange kunder. Avanza har ca 1,9 mill i Sverige, Nordnet har ca like mange i hele Norden).

Rasmus beskriver konkurransesituasjonen i Norden, hvor konkurransen er størst i Sverige.

Hvor er Nordnet om 5 år, spør Bjørn Erik.

Rasmus sin portefølje

(41:34) Rasmus har en aktiv Shareville-profil, under navnet NordnetRasmus. Han eier altfor mange aksjer, innrømmer han. Han har tjent enorme prosenter på tek-gigantene. Rekorden er Nvidia, som har gitt 325x innsatsen siden kjøpet i juni 2010. Apple har gitt 18 x siden april 2010.

Ønsker fra våre kunder i Norge

(49:05) Bjørn Erik har med en ønskeliste fra våre norske kunder:

  • “Save more tomorrow” – mulighet til å øke den månedlige spareavtalen med 5, 10 eller 15 % hvert år.
  • Førhandel i USA
  • DRIP – dividend reinvestment plan
  • Flere børser / markeder på gang? Paris? Amsterdam?
  • «Sammenlign alt med alt» – slik at alle kunder kan sammenligne porteføljene sine med f eks et globalt indeksfond, også i appen, slik vi har fått på desktop.
  • Valutakonto på ASK og Investeringskonto Zero
  • Aksjegrafer med avkastning som inkluderer aksjeutbytte (ikke kun price return)

Abonner via RSS

Abonner via Acast

Abonner via iTunes

Abonner via Spotify

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer